Енергетично незалежна громада починається з кожного

Поділитися

img_118325 жовтня у Тернопільському регіональному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Громадянська мережа ОПОРА провела інформаційну зустріч для секретарів на тему «Від особистої енергоефективності до енергетичної незалежності громади».
Зараз більшість скаржиться на те, що за опалення доводиться платити надто багато. Так відбувається тому, що мешканці платять за втрати тепла у теплотрасах, підвалах, котельнях, а не за фактично спожите тепло. На опалення приміщень витрачається четверта частина палива, яке споживається в країні, з них 80 % – у житлових будинках, а втрати його складають понад 30 %.
«Ви не повинні зволікати, а чим швидше проводити термомодернізацію своїх помешкань. Насамперед зробіть енергоаудит будинку, щоб дізнатися його так звані слабкі місця. Це допоможе вам скласти план послідовних дій з модернізації вашого будинку», – наголосив Андрій Мартишко, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.
Слухачі дізналися також прості поради про те, якими повинні бути енергоефективні вікна, яка оптимальна температура повітря у квартирі, що енергозберігаючі лампи та прилади економ класу заощаджують до 75 – 80 % електроенергії. І головне, що енергоресурси завжди повинні обліковуватися, адже без лічильників ми не зможемо контролювати витрати тепла, світла, газу. А викопні ресурси – не вічні.
На згадку про захід учасники отримали інформаційні буклети, надруковані за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».
За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Андрій Мартишко
тел.: +38 096 161 82 23

О новой полиции

У п’ятницю, 28 жовтня, о 18:00 відбудеться велосипедний заїзд HalloweenNightRide