Патріарх Філарет в Тернополі

Поділитися

barnafil11Сьогодні у Тернополі перебуває святіший Патрарх Філарет ніким не визнаної у світі Української православної церкви київського патріархату. Він освятить новозбудований храм святих Бориса і Гліба біля приміської автостанції на вулиці білогірській.

О 13 годині Філарет приїде на земельну ділянку, яка у 2009 році мала 60 соток землі і депутати міської ради каденції Романа Заставного виділяли її не лише під будівництво кафедрального собору свв. рівноап. Костянтина та Єлени (на перехресті вул. Київської-Тарнавського), але будівництво парафіяльного управління та семінарії.

Дивна найменування головного православного храму Київського патріархату обране лише для того, щоб кожного року можна було запрошувати до Тернополя столичного владику. Більше жоден кафедральний храм в Україні не йменується на честь константинопольського імператора і його дружини. До Тернополя, до речі, вони не мають жодного стосунку. Чому не назвали храм на честь українських святих – питання відкрите…

Нині половину ділянки попи Філарета віддали під “висотку”, яка вже там давно збудована. На решті території має “притулитися” кафедральний собор у давньо-візантійському стилі.

Тернополяни сподіваються, що Філарет не поїде відразу на бенкет до ресторану, а допоможе захистити живоносне джерело Гаях-Гречанівського. Адже до патріарха зверталися жителі цієї релігійної громади, яка підпорядкоана якраз УПЦ КП.

sobor2

 

Патрульні у Тернополі впіймали наркомана

У Тернополі згорів поїзд