У Микулинцях відкрили державний пожежно-рятувальний пост

Поділитися

21 жовтня у селищі Микулинці Теребовлянського району відбулося урочисте відкриття 25-го державного пожежно-рятувального поста 12-ї державної пожежно-рятувальної частини Теребовлянського районного відділу ДСНС України у Тернопільській області.

yzobrazhenye-227Привітати микулинецьку громаду з нагоди визначної події, завітали голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України полковник служби цивільного захисту Павло Афанасьєв, представники органів виконавчої влади району, а також керівники пожежно-рятувальних підрозділів краю на чолі з начальником Управління ДСНС України у Тернопільській області полковником служби цивільного захисту Віктором Маслеєм.

yzobrazhenye-039«Створення пожежного підрозділу – це надзвичайно важлива подія, як для району так і для Тернопільщини загалом. Це гарантія безпеки не лише селища Микулинці, але й прилеглих сіл-сусідів, – зазначив під час виступу голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. – Функціонування пожежного поста – гарантія надійного захисту мешканців Микулинецької об’єднаної громади».

Представник апарату Держслужби України з надзвичайних ситуації Павло Афанасьєв відзначив, що функціонування ще одного рятувального підрозділу сприятиме більш оперативному реагуванню на надзвичайні події та посилить рівень пожежної безпеки на території району. Від імені Голови ДСНС Миколи Чечоткіна він подякував всім причетним до цієї події.

yzobrazhenye-346В свою чергу, голова Теребовлянської ОДА Юрій Ништа висловив рятувальникам вдячність за надійний захист краю від пожеж та інших надзвичайних ситуацій та побажав особовому складу новоствореної пожежної частини поменше надзвичайних ситуацій, а також зазначив, що районна влада й надалі усіма силами підтримуватиме пожежно-рятувальну службу.

Про важливість створення в Микулинцях пожежно-рятувального поста говорив і начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей. «Ми не зупинятимемося на досягнутому, а будемо продовжувати роботу, спрямовану на те, щоб навіть найвіддаленіші населені пункти області були надійно захищені від пожеж та інших надзвичайних подій», – відзначив очільник пожежно-рятувальної служби області, а також висловив вдячність усім хто долучився до відновлення підрозділу. Він привітав працівників ДПРП-25 з початком нелегкої та вкрай потрібної роботи та побажав, аби вони з честю виконували свій службовий обов’язок та завжди після нелегкої щоденної бойової роботи живими й неушкодженими повертались до рідних домівок.

Під час урочистої церемонії відбулось посвячення будівлі пожежного депо та спецтехніки. Поважні гості подарували рятувальникам 13 нових комплектів сучасного бойового одягу. Окрім того кращих працівників було відзначено нагородами і грамотами Держслужби України з надзвичайних ситуацій, обласного Управління ДСНС та місцевих органів виконавчої влади. Не обминули увагою жодного з тих, хто приклав зусилля для того, щоб сьогодні Микулинці мали на своєму господарстві таку охайну і доглянуту пожежно-рятувальну частину.

Рятувальники забезпечені пожежною технікою та всім необхідним обладнанням, яке дозволить їм виконувати завдання за призначенням. У підрозділі нестимуть службу 13 чол. особового складу та 2 од. пожежно-рятувальної техніки. На плечі микулинецьких вогнеборців лягає відповідальність за безпеку 12 населених пунктів району.

Для відновлення пожежно-рятувального підрозділу в селищі Микулинці було затрачено близько 800 тис. грн. Фінансування здійснювалось за рахунок коштів об’єднаної територіальної громади селища Микулинці та Управління ДСНС України у Тернопільській області.

 

У ДСНС України у Тернопільській області

30 жовтня до Тернополя приїде патріарх Філарет

У Тернополі можна купити однакові ліки з різницею у 600 гривень