У “Свободи”, “Самопомочі” та “Блоку Петра Порошенка” в Тернополі секс у трьох та ще й нетрадиційної орієнтації

Поділитися

politukДепутат Тернопільської міської ради Петро Ландяк проаналізував ситуацію щодо роботи ради на останній сесії, підсумки голосування та причини “політичних збочень” і не виконання передвиборчих обіцянок партійцями з депутатськими значками: “Як депутат четвертого скликання Тернопільської міської ради можу зробити певні висновки з роботи сьогоднішніх міських депутатів.
Депутатський склад по своїх підходах , без сумніву, на порядок кращий попереднього. Це радує!
Проте в минулому скликанні , для тернополян все було просто, адже вони знали в кого є реальна влада і хто за місто відповідає. На той час партія ” Свобода” мала 100%-ву владу, адже в неї був свій голова і своя депутатська більшість.

В даний час міський голова також змушений відповідати за роботу влади міста і в першу чергу її виконавчої гілки, однак ситуація з депутатами є складнішою, адже немає легалізованої депутатської більшості, хоча реальна більшість існує. Хлопці з трьох фракцій: “Свобода”, “Самопоміч” і “Блоку Петра Порошенка” ( БПП) часто разом збираються, узгоджують свої позиції, тишком ділять кошти між “своїми” округами ( пишу своїми в лапках, бо зараз НЕМАЄ мажоритарного округу), однак оприлюднити реально діючу депутатську більшість не хочуть, швидше бояться, бо створена вона поки- що на договорняку!

Ця більшість зуміла налагодити систему підкилимного вирішення своїх питань. Це видно по питаннях ремонтів дворів, де на один округ виділено 3-5 млн. грн. , а на інший-нуль. Це видно в розподілі бюджетних коштів на заклади освіти. По результатах цього року можна сказати, що є тернополяни “білі” і є “чорні”, тобто ті , яким повезло, де є депутат від будь-якої з вищеназваних партій, і тим , яким не пощастило. Однак найголовніше, що справедливості точно немає!!! А так бути не може!!!

Тому публічно пропоную набратись мужності і об’єднатись цим трьом партіям та легалізувати міську депутатську більшість, скинути маски і вийти на світло. Викласти засади свого об’ єднання і оприлюднити спільну програму дій. Тоді буде тернополянам зрозуміло, хто крім мера має реальну владу в місті і несе за неї відповідальність!

Чому це пишу? Тому, що деякі голосування вражають!!!
Ще не висохло чорнило , м’ягко кажучи, про негативні сторони , щодо надання земельних ділянок комунальним підприємствам міста, які дальше без конкурсу передають приватним структурам. Вчора рада в черговий раз надала землю двом комунальним підприємствам. Важливо, що депутати, які голосують за такі рішення, на вибори ішли з головною темою, як борці з цим злом!!! Зазначу , депутати від партії ” Громадянська позиція” не голосують за подібні рішення!!!

Якщо простежити , якою логікою чи пробувати оцінити якими засадами користуються депутати, коли голосують за земельні питання, часто стає не зрозуміло!!! Наприклад. Чомусь не голосують за надання в оренду земельних ділянок розміщених під капітальними спорудами, в тому числі і виробничими. Або не надають дозвіл на поділ земельної ділянки на частині якої , згідно дозволу самої ж міської ради, збудовано багатоквартирний будинок, та створено ОСББ , що обмежує його роботу.

Ще одне. Наробили шуму, стосовно обов’язкової звітності керівників комунальних підпоиємств та структурних підрозділів ( управлінь і відділів) міської ради. Ось ми їм покажемо “кузькіну мать”, виведемо на чисту воду- так можна було спостерігати по очах і висловах ініціаторів звітності. А що вийшло? Вчора перший звіт керівника комунального підприємства прийняли без його доповіді , не задавши йому жодного питання, та не обговоривши його роботу!!! Підкреслю, що на етапі ініціювання звітності я неодноразово ( про це писав і у Фейсбуці) ставив питання доцільності встановлення форм звітності, на що отримував відповідь: це не головне, все зробимо в процесі, або побачимо , як пройде перший звіт і тоді навчимось! І що, навчились??? Вже маємо один звіт без інформації, без заданих питань і без обговорень!!!

Були і позитиви, які дають перспективу: це ініційовані міським головою спрощення при поновленнях договорів оренди земельних ділянок, в результаті чого рада прийняла комплексне рішення по продовженню дії договорів , термін яких закінчується в період з 1 жовтня 2016 по 1 квітня 2017 року. Також радою прийнято рішення, яким зобов’язано управління архітектури в 1-му кварталі наступного року подати на розгляд ради графік розробки Детальних планів забудови територій міста Тернополя. Авторами цього рішення є всі голови депутатських фракцій і міський голова.

Знаю, що влада не може бути ідеальною, але наше завдання робити і зробити так , щоб влада всіх рівнів ставала кращою, щоб влада ставала справедливішою, щоб у представників влади нарешті зароджувались елементи служіння тим, хто їх привів до цієї влади”,- пише Петро Ландяк.

Водій тролейбуса вчинив два ДТП за місяць

Музейна справа на Тернопільщині: сумна реальність з присмаком безперспективності