У Тернополі розкажуть, як захистити свої права на безкоштовне лікування

Поділитися

unnamed11 листопада о 16:00 в сесійній залі Тернопільської міської ради відбудеться відкрита лекція Олександра Ткаченка, експерта з протидії поборам за безкоштовну медицину «Знай свої права. Благодійні внески пацієнтів». В межах заходу він поділиться власним досвідом боротьби із неформальними платежами у лікарнях, розповість про дослідження Інституту аналітики та адвокації по цій темі і розкаже, що робити, якщо з вас вимагають «добровільну» благодійну пожертву.

Проблема з неформальними платежами за надання медичних послуг відома чи не кожному з нас. Когось така форма розрахунків влаштовує, а інші вбачають у ній несправедливість.

На відкритій лекції Олександр Ткаченко розгляне такі теми:

Законодавство у сфері благодійності у лікарнях України
Схеми «благодійного» збору коштів з пацієнтів
Шляхи подолання неформальних платежів у лікарнях
Прозорість та підзвітність як найкращі способи реформи медицини
Як пацієнту захистити свої права?

Юрист Центру громадського контролю «Дій!» у Тернополі та координатор програми “Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги” Уповноваженого з питань прав людини Володимир Шевченко розповість про досвід впровадження звітування за благодійні внески у лікувальних закладах міста. Слухачі також дізнаються, що має право вимагати кожен пацієнт після введення нових правил обслуговування.

Захід відбудеться 1 листопада 2016 року, о 16:00 в сесійній залі Тернопільської міської ради. Для того, щоб відвідати лекцію, обов’язково зареєструйтеся за посиланням: https://goo.gl/EL246N.

Павло Сливка обраний заступником голови всеукраїнського об’єднання ветеранів

ХХІV-ий міжнародний турнір з вільної боротьби пам’яті Богдана Сцібайла стартує у Тернополі 19 листопада