Як у Кременці воїн АТО стріляв в голову Зборівської райдержадміністрації

Поділитися

_dsc0295Тернопільська інтернет-газета “Про все” повідомляла про стрілянину в кременецькому ресторані “Панорама”. І хоч підстрілений голова Зборівської райдержадміністрації Ігор Яворський заперечує цей факт, навіть відмовився свідчити правоохоронцям, тим не менше, ця подія таки сталася. Ми спробували реконструювати той вечір з допомогою свідків. Відразу зазаначимо, що люди настільки налякані, що просять не називати не просто їхніх імен, але й навіть стать чи будь-яку ознаку. Кременчани бояться репресій з боку влади як у часи Кучми чи Януковича… Йде третій рік після революції Гідності…

iva_9985Це був вечір суботи. Компанія з 15 чиновників із двома дівчатами і дружиною одного із порошенківських бюрократів замовили стіл в “зимовому саду” кременецького ресторану “Панорама”. Разом з ними на застілля прийшов солдат з АТО у темному камуфляжі. Хто він – достеменно не відомо. Напевно, якийсь добрий товариш одного із учасників застілля.

Зі слів відвідувачів ресторану, можна було зрозуміти, що чоловік нещодавно прийшов з війни. Що святкували чиновники – не відомо. Квітів і подарунків не було. Зате стіл вгинався від наїдків і алкоголю. Того вечора компанія чиновників встигла дійти навіть до шашликів, віскі та коньяку. Певно закусували погано, бо нечисленні відвідувачі закладу чули постійно гучні чиновницькі балачки. Коли дійшли до розмови про політику, кілька голів райдержадміністрації почали дуже хвалити діяльність Петра Порошенка. Маразматична розмова дійшла до того, що Порошенко дуже допомагає АТО, виплати налагодили..

iva_9947Воїн з АТО не витримав такої відвертої брехні і заявив, що стріляв би у кожного, хто таляпає язиком такі нісенітниці. Підігрітий алкоголем Ігор Яворський встав і сказав, тоді стріляй у мене. Воїн й вистрілив у ногу “шоколадного підлабузника”. Куля з травмату потрапила нижче коліна. Пішла кров. Звук пострілу був не дуже гучний. Значно голоснішим від пострілу був Ігор Яворський. Чиновницька рать перелякалася і чкурнула врізнобіч. Яворський був в шоці. Він явно не очікував на такий сміливий вчинок солдата.

sauna1Колеги по “державницьких побреханьках”, які останніми вибирались з-за столу, взяли пораненого під руки і посадили на лавку біля ресторану, викликали швидку і поліцію. Бюрократи, будучи добряче напідпитку, сіли за кермо своїх іномарок та поїхали геть. Відвідувачі ресторану, які стали мимовільними свідками, хотіли знімати на телефон побачене, але якась бюрократична підстилка не давала це нікому зробити. Тому з місця події не має ні відео, ні фото, що дозволяє брехати підстріленому голові Зборівської райдержадміністрації Ігорю Яворському, що інциденту не було. Проте, наші джерела впізнали чиновника на фото.

Тим часом приїхала швидка і забрала чиновника. Приїхали й поліцейські. Вони допитали й солдата, який на відміну від бюрократів, нікуди не втік, а смачно закусував на терасі зимового саду.

Певно, відчуваючи свою провину, Яворський не здав поліції атошника.

Тепер голови райдержадміністрацій жартують, що Порошенко має дати Яворському медаль або й орден “за захист чоколядових байок”.

Очікування українців, що повернувшись з фронту, воїни не будуть терпіти брехню чиновникам та іншим брехунам при державному кориті, починають втілюватись у життя…

У Тернопільській 44-ій артилерійській бригаді почали звільняти у запас військовослужбовців, котрих було призвано до армії весною 2015 року

Майже анекдот про відкритість Тернопільської міської ради