Чиновники Тернопільської облдержадміністрації шокували громадськість

Поділитися


На відео громадський активіст Андрій Об’єщик ділиться враженнями
kyzmaВчора відбулось так зване засідання робочої групи з питань здійснення контролю у сфері охорони довкілля та використання природних ресурсів на чолі з першим заступником голови Тернопільської облдержадміністрації Іваном Крисаком. Що можна сказати про витрачені дві години часу? Після таких засідань у Тернопільській обласній державній адміністрації переконуєшся, що треба розганяти ці тисячі чиновників, які даремно протирають штани-спідниці і отримують нізащо зарплату. Краще в приміщенні облдержадміністрації зробити музей чи ринок  – хоч якась користь людям. Бо те, що вчора слухали громадські активісти і журналісти як наша влада нічого не може зробили в екологічному напрямку – просто шокувало. На все чиновники знаходили відповіді чому не роблять.

Заслухавши питання з охорони рибних запасів у 2015 та 2016 років, про результати перевірок законності спорудження дамб на річці Збруч та щодо організації контролю з вивезення зворотних вод із вигрибів присутні лише впевнились, що чиновницька рать ні на що не здатна. А от що робили бюрократи, щоб можна було врешті решт вирішити проблеми – тишина.

Послухавши ці блеяння громадський активіст Андрій Об’єщик заявив, що представники громадськості не будуть більше приймати участь у такому ганебному засіданні, вийдуть з членів групи, якщо чиновники не будуть пропонувати шляхи вирішення піднятих проблем. Заговорювати життєво важливі теми громадські активісти не дадуть. Чиновники повинні працювати на користь громади Тернопільщини, а не плакатися, як не можуть працювати. Перший заступник голови ОДА Іван Крисак настільки не готується до засідання, що навіть не знає хто буде доповідати. Не говоримо вже про зміст піднятої проблематики.

Та на такі засідання мають бути готові кілька пропозицій як вирішити те чи інше питання, а з громадськістю лише узгодити позицію. Наразі громадські активісти виглядали більш обізнаними, ніж чинуші, які отримують зарплату за роботу, яку не виконують.

oda2

Студенти в електричці заспівали пісню, від якої мурашки по шкірі

Активісти в Тернополі вимагають розкриття справи щодо розкрадання коштів, виділених на реабілітацію бійців АТО