Кіберполіція припинила роботу одного з найбільших піратських сайтів України FS.TO

Поділитися

fs-to-600x300Українські кіберполіцейські припинили роботу групи онлайн-кінотеатрів FS, до якої входили ресурси Fs.to, Brb.to, Fs.ua і Cxz.to.

«За час роботи нелегального «онлайн-кінотеатру» правовласникам було завдано збитків на кілька мільйонів гривень. Аудиторія сайтів сягала мільйона користувачів. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення авторського і суміжних прав», – повідомили в Департаменті кіберполіції України.

Як з’ясувалось, до кіберполіцейських звернулись правовласники-учасники Американської асоціації кінокомпаній (Motion Picture Association of America) та українські правовласники зі скаргою щодо порушення авторських та суміжних прав одним із веб-ресурсів.

Поліція встановила: до створення ресурсу були причетні близько 19-ти осіб. Саме вони адміністрували, підтримували та наповнювали сайт. У кіберполіції також повідомили про проведення санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях, дата-центрах, помешканнях фігурантів кримінального провадження та зібрано додаткові докази протиправної діяльності веб-ресурсів.

«Проведені експертизи підтвердили збитки правовласникам у розмірі близько 5 млн гривень. Окремо ідентифіковані іноземні (зокрема, «офшорні») та низка українських компаній. Через їх рахунки здійснювалася легалізація коштів, отриманих в результаті незаконної діяльності ресурсів злочинної групи», – додали у відомстві.

Це вже не перша спроба правоохоронців принити діяльність сайту. Як відомо, у жовтні 2013 року співробітники МВС вилучили сервери FS.TO. Втім, вже наступного дня він продовжив свою роботу, але вже на інших доменах.

Скільки коштує паспорт для виїзду за кордон?

Колишня редактор газети “RIA+” потрапила в сотню реформаторів Європи