Виставку проектів про радянське минуле відкриють у Тернополі

Поділитися

10563028_1528869004054515_1823745784511892249_nВиставка «Студії живої історії» відкриється в Тернополі 10 листопада о 19.00 в «АртГалереї» ( Сагайдачного, 13). Виставка розповідає те, як сучасна молодь осмислює тему історії та радянського минулого.
Експозиція покаже 22 громадські ініціативи учасників програми «Студії живої історії». Це документальна кіноісторія про вимушене переселення 1956–1959 років, книжка про те, як розмовляти по історію з дітьми, документальна вистава про сучасних переселенців, курси лекцій, настільна гра на тему осмислення радянського минулого та інші.
Кураторка виставки – Валерія Карпань
Виставка стане частиною програми відкритих заходів програми «Студії живої історії» що відбуватиметься в Тернополі з 10 по 12 листопада.
«Студії живої історії» – це неформальна освітня програма, яка створює майданчик для альтернативних форматів роботи з історією. В рамках програми учасники втілюють власну громадську ініціативу.
Учасники програми 2016 року розпочали реалізацію 22 проектів, що різними методами працюють з темою історії та пам’яті в містах і селищах у різних куточках України. Географія ініціатив учасників та учасниць – від Маріуполя до Ужгорода й від Києва до селища Старий Крим. Формати варіюються від альтернативних освітніх практик і театру до урбаністичних інтервенцій і документального кіно.
У 2015 році в рамках програми «Студій живої історії» було реалізовано проект «Ghost City – зникаюче місто Тернопіль».
Програма «Студії живої історії» реалізується приватною установою «Інша Освіта» у партнерстві зі Спілкою MitOst e.V. та за дружньої фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша в рамках проекту «Діалог заради змін».

Справа незаконного звільнення головного редактора “Подільського слова” Ганни Макух шокує цинізмом чиновників

Те, що вчені виявили в Чорнобилі, шокувало весь світ