Як мер Тернополя знущався зі своїх підлеглих

Поділитися


Сьогодні у Тернополі міський голова Сергій Надал розважався у палаці культури “Березіль”. Ні, п’янки  чи стриптизу там не було. У вихідний день всі дрібні чиновники змушені були зібратися у найбільшій залі міста, щоб послухати так званий звіт мера, який вже набрид усім. Ця побрехенька звучить на всіх місцевих телеканалах, які мало хто дивиться,  розміщена на надалівських сайтах і групах в соцмережах. Навіть у деяких маршрутках з телемоніторами Надал дратує людей.

Сьогодні ніхто з адекватних тернополян не прийшов слухати звіт. Не було й ненормальних, яких підтримував криміналітет та різноманітні сумнівні кола. Певно зрозуміли ці діячі, що сперечатися з Надалом у залі,  де повно його підлеглих, не має сенсу.Люди хочуть одного – аби ця ганьба швидше закінчилась.

У першому ряді відсидів увесь звіт депутат-свободівець Володимир Стаюра, який, напевно, посяде крісло керівника фракції у міській раді та буде чемно виконувати волю Сергія Віталійовича. Приїхав й депутат Олександр Башта, якого три роки тому діяльність мера не влаштовувала. Аж поки не став депутатом-свободівцем.

Не було у залі депутатки-свободівки Марії Баб’юк, яка відома продажем у трудове рабство студентів в Болгарію. Її похвалили в записці, в якій попросили не забувати округ прислужниці мера.

Якщо нагадати читачам “Про все”, то ось так прозвітував про свій перший рік роботи Сергій Надал у 2011 році.

11 березня 2011 року мер звітував перед ЗМІ за перші 100 днів.

Згодом, у грудні 2011 року він ще тренувався перед ЗМІ у річному звіті.

У 2013 році Надал просто не звітував. Аналогічна ситуація повторилась у 2015 році. Тоді мер відбувся записаним телезвітом.

У листопаді 2014 року на звіт нагнали стільки чиновників, що не було де яблуку впасти.

Звіт-2016 запам’ятається прихованим тиражем газети “Тернопіль вечірній”.


У ході звіту Надал не розпинався. Керівник управління культури Олександр Смик викликав на сцену дрібніших бюрократів, які вражали фактами і цифрами колег з інших управлінь.

Не дивлячись на вихідний день, Надал змусив зібрали усіх чиновників мерії на своє свято піару. Мер не згадував, що лише його посада виборна, а решта працівників – звичайні чиновники.

Шокував відвертою брехнею керівник ЖКГ Лесів, який заявив Тернопіль займає перше місце по благоустрою і другеза прибиранням, якого в реальності просто не має. На житлово-комунальну сферу міста з бюджету  ( а це трошки більше 1 мільярда гривень) – виділяють 320 мільйонів гривень. МиколаЛесів по-совдепівськи читав з бумажки, як будує комунізм щасливе життя тернополянам.

Нових вулиць у Тернополі не будують. А мордують водіїв псевдоремонтами аж на 51 мільйон гривень у 2016 році.

У 2017 році Надал з комунальниками візьметься за “ремонт” базальтової бруківки на дамбі тернопільського ставу. Напевно, знайшли замовників, куди її сплавлять. “Закопають” у дорогу більше 30 мільйонів гривень.

На встелення бруківки від Надала у 2016 році було виділено 8,3 мільйона гривень. 50% заробив нібито у цьому бізнесі мер.

Цього року відремонтували комунальники вулицю СИМЕОНА Петлюри. Чиновники хіхікали з недолугого начальника ЖКГ, який не зважав на свою помилку. А той далі тішив чиновників, як на 69 мільйонів гривень відремонтував дахів у Тернополі, електроопор, залатав швів у будинках, відремонтував 48 ліфт, а на решту просто подивився.

Обіцяє начальник ЖКГ обладнати 1000 теплових пунктів, що дозволить зробити цілодобове гаряче водопостачання у Тернополі.

Про екологічні здобутки, як дуби-чиновники садили сливки-пісарді розповідав Олег Соколовський.

“Перетворимо тополину пісню у катальповий рай” – викликало сміх у залі.

Важливою інформацією було почути, що в файному місті відремонтовані усі бомбосховища. У час війни це дійсно актуально.

Начальник управління соцзахисту щокував даними наскільки тернополяни стали бідними. 16 тисяч краян отримують субсидії на загальну суму – 217 мільйонів гривень.

У Тернополі проживає 1098 учасників АТО, 19 інвалідів війни та 15 сімей загиблих у російсько-українській війні.

Начальниця управління економіки Тетяна Корчак “вішала лапшу” про середню зарплату у Тернополі в 4 тисячі гривень.

Завершив виступи підлеглих Сергій Надал. У 2017 році він вважає пріоритетом у своїй роботі освоїти бруківку на дамбі ставу, яке назвав ремонтом дороги за 30 мільйонів гривень, відремонтувати Старий парк та парк Національного відродження. Сподіваємось, землі там не поменшає. Також мер вирішив, що треба очистити тернопільський став. Правда, у попередні роки все це робилось без експертів і відповідних дозволів. Екоінспекція ніколи навіть не муркнула у бік мера. Як буде у 2017 році?

У записках меру дякували за бруківку. Певно, кожне управління мало план по написанню таких “подяк”. Найбільш критичними виявились медики третьої міської лікарні, які у записках волали про свавілля мера. Той вдав дурного, що нічого не розуміє.

За дві з половиною години цей брєд завершився. Як тільки міський голова вийшов за куліси, половина залу дружньо встала і побігла до своїх службових автівок. Замерзлі чиновники зайнялись своїми справами. Залишились лише ті, чиї діти виступали на сцені.

Паспорт і посвідку іноземцям завжди варто мати з собою

Україна – Фінляндія 1-0