Загони територіальної оборони стають на захист Тернопілля

Поділитися

2Близько сотні військовозобов’язаних із Зборівського та Козівського районів області, які входять до оргядра загонів територіоральної оборони, 4 листопада вдосконалювали військові навички. У рамках «Єдиного стрілецького дня», на базі навчального центру Тернопільської окремої артилерійської бригади, наші краяни вправлялися у вогневій, інженерній підготовці та вивчали ази тактичної медицини.

1Захід організований Тернопільським облвійськкоматом згідно з Указом Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, який увів в дію Положення «Про територіальну оборону». За словами тимчасово виконуючого обов’язки військового комісара Тернопільського обласного військкомату полковника Олександра Скумбрія у кожному районі області створено певну кількість підрозділів територіальної оборони.

– У разі якщо буде введено правових режим воєнного стану ці військовозобов’язані залучатимуться до охорони та оборони найбільш важливих державних об’єктів комунікацій на території області, – наголосив полковник Олександр Скумбрій.

3Він також зазначив, що ці підрозділи укомплектовані із числа військовозобов’язаних громадян нашого краю, які не залучалися до заходів часткової мобілізації.

– Закликаю тернопільських патріотів звертатися до районних військових комісаріатів за місцем проживання і поповнювати лави однодумців, готових стати на захист рідної землі. Звертаю увагу на те, що військовозобов’язані загонів тероборони не направлятимуться у зону проведення АТО, а у разі потреби, виконуватимуть завдання виключно на території області, – повідомив ТВО облкомісара.

Василь Лабай,

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Процес ліквідування Яблунівського дитячого санаторію призупинено

На Тернопільщині пилова буря зупинила транспорт у 2015 році