18 грудня на Тернопільщині відбудуться вибори

Поділитися

vybory18 грудня на Tернопільщині відбудуться вибори у 9 об’єднаних територіальних громадах. Відповідно до Закону “Про місцеві вибори” термін подання заяв для реєстрації закінчується за 23 дні до дня голосування. У разі надходження від кандидата заяви про відмову балотуватися, територіальна виборча комісія може скасувати рішення про його реєстрацію, але не пізніше ніж за 18 днів до дня голосування. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА промоніторили скільки кандидатів та від яких політичних сил будуть брати участь у цих виборах.

Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших місцевих виборів 18 грудня, територіальна виборча комісія може прийняти рішення про скасування реєстрації кандидата у депутати та на посаду сільського, селищного голови до 29 листопада включно. Таким чином, станом на 30 листопада, ТВК уже мають повну інформацію про учасників виборчих перегонів у новостворених об’єднаних територіальних громадах.

Проаналізувавши кількість зареєстрованих кандидатів та кількість рішень про скасування реєстрації кандидатів, можна констатувати наступні факти.

На посаду Залозецького селищного голови претендує 9 самовисуванців і 4 кандидати від місцевих осередків партій (“УКРОП”, “Українська Галицька партія”, “Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Свобода”). У депутати селищної ради балотуються 99 кандидатів, з них – 23 самовисуванці і 76 від місцевих осередків партій (“УКРОП”, Українська Галицька партія, Блок Петра Порошенка “Солідарність”, ВО “Cвобода”, ВО “Батьківщина”, Аграрна партія України).

У Великодедеркальській громаді на посаду сільського голови претендує 3 кандидатів – усі від політичних сил (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, “УКРОП”, ВО “Cвобода”). На депутатські крісла є 6 претендентів-самовисуванців та 43 – від політичних сил (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, “УКРОП”, ВО “Батьківщина”, Аграрна партія України, ВО “Свобода”).

Борсуківська сільська виборча комісія повідомила, що участь у виборах сільського голови беруть 7 самовисуванців, а до складу сільської ради хочуть потрапити 24 самовисуванці та 26 кандидатів від місцевих організацій партій (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Cвобода”, ВО “Батьківщина”).

На Гримайлівського селищного голову висунуто 3 представників від політичних сил (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Свобода”, ВО “Батьківщина”), а також є 1 самовисуванець. Стати депутатами виявили бажання 19 самовисуванців і 16 кандидатів від партій (Аграрна партія України, “Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Cвобода”, ВО “Батьківщина”).

Лише один самовисуванець балотується на посаду Коцюбинського сільського голови, а у депутати – 7 самовисуванців і ще 16 кандидатів від партій (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Батьківщина”).

На посаду Вишнівецького селищного голови претендує 3 кандидатів від партій (Блок Петра Порошенка “Солідарність”, ВО “Батьківщина”, “Добрий Самарянин”) і 1 самовисуванець. У депутати балотуються 78 самовисуванців і 14 кандидатів від політичних сил (ВО “Батьківщина”, “Патріот”, “Добрий Самарянин” ).

Виборці Чернихівецької громади сільського голову будуть обирати серед 4 самовисуванців та 2 кандидатів від партій (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Батьківщина”). А також тут виборці обиратимуть депутатів із 16-ти самовисуванців та 9-х кандидатів від партій (ВО “Батьківщина”, “Патріот”). Варто додати, що лише Чернихівецька ТВК прийняла рішення про скасування реєстрації двох кандидатів у депутати відповідно до частини 3 статті 47 Закону “Про місцеві вибори”.

Посаду Більче-Золотецького сільського голови прагнуть отримати 3 самовисуванці й 1 кандидат від ВО “Cвобода”. У крісла депутатів претендують 24 самовисуванці і 22 кандидати від політичних сил («Блок Петра Порошенка “Солідарність”, ВО “Батьківщина”, Аграрна партія України).

У Трибухівській сільській громаді на місце голови ради висунуто 1 кандидата від Української Галицької партії і є 1 самовисуванець. У сільську раду балотуються 6 кандидатів від Української Галицької партії та ще 34 самовисуванці.

Додамо також, що згідно з календарним планом підготовки та проведення виборів, до 30 листопада включно місцеві ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня.

Прихватизація по-cкалецьки

Свято єдності українського народу