26 грудня до Гусятина приїде Саймон Чернявський разом з Рінатом Ахметовим?

Поділитися

Один із сотень обдурених пайовиків агрохолдингу “Мрія” В. Гермак

Вчора у Гусятинському районному суді, що у Тернопільській області, ледве відбувся судовий розгляд справи щодо ошуканих пайовиків агрохолдингу “Мрія”. З пів тисячі обдурених селян із сіл Крогулець та Нижбірок суд розглянув лише справу позивача Василя Гермака. Старенького дідуся приїхало підтримати майже сотня селян із його рідного та сусіднього села.

Наразі у суді перебуває шість позовів щодо визнання договорів оренди. Одна із суддів, що теж має розглядати ці справи. пішла на лікарняне. Могло вчора не відбутися судове засідання по справі Гермака. Якби не громадські активісти, воїни АТО, присутність преси, то, ймовірно, дідусь на милицях так і не дочекався б розгляду справи.

У призначений час суддя Лисюк просто закрилася у своєму кабінеті. Коли ж до неї достукались активісти і жінка в мантії побачила телекамери журналістів, під тиском присутніх суддя змушена було розпочати розгляд справи. Суть її зводиться до того, що нові власники агрохолдингу “Мрія”, яких пов’язують із “донєцкими”, вирішили продовжити договори оренди паїв. Запропонували людям теж на 5 років співпрацю.

Проте, сфальсифікувавши підписи селян, договори оновили на 10 років. Документи на руки селянам не віддали. Фальсифікацію підписів видно неозброєним оком. Проте, суддя віддала підпис позивача Гермака на експертизу. Коштуватиме цей аналіз 2 тисячі 500 гривень.

Не кожен селянин зможе дозволити собі провести такі дослідження. Тому селяни гуртом прийшли до голови районної ради Василя Бойчука та керівника Гусятинської райдержадміністрації Віталія Батога. Перший не спромігся наполягти, щоб керівник поліції району прийшов на зустріч з громадами двох сіл. У керівника адміністрації склалася більш предметна розмова. Віталій Батіг погодився скликати зустріч керівництва Гусятинського району, агрохолдингу “Мрія”, постраждалих селян, громадських активістів та воїнів АТО. Обурені діями холдингу, деякі учасники зустрічі відверто говорили, що незабаром буде палати техніка, бо доведуть людей до гріха…

26 грудня о 11 годині в Гусятинській райдержадміністрації відбудеться ця зустріч. Чи приїде на неї Рінат Ахметов – великий сумнів. Його прес-служба всіляко відхрещується від стосунку донецького олігарха до агрохолдингу “Мрія”. Проте, селяни Гусятинщини іншої думки. Люди переживають, що зароблені кошти на їхній землі не йшли на утримання терористів ДНР і ЛНР, про які так щебече телеканал “Україна” Ріната Ахметова.

Ще більше у людей викликає занепокоєння, що нові власники агрокомплексу “Мрія” під керівництвом генерального директора Саймона Чернявського не спромоглися навіть зібрати врожай, але відсвяткували в “Березолі” день працівників сільського господарства.

На Гусятинщині під снігом пропадає сортова картопля, кукурудза, а представники “Мрії”, з яких не можливо щось спитати, займаються фальсифікацією договорів оренди паїв, відбираючи у стареньких останнє…



Гарячі донбаські дороги заліщицького райвіськкома майора Івана Михайлецького

Квартирантка виявилася злодійкою