Чим займалась Тернопільська обласна рада цілий рік?

Поділитися


Вчора голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук зі своїми заступниками Василем Деревляним та Любомиром Крупою звітували. Про жартівливий початок перед прес-конференцією ми вже писали.

Але тема нашої облради у тернополян викликає мало позитивних емоцій. І якщо наступного року не стане цього найвищого самоврядного органу Тернопільщини – одиниці це помітять. Голова облради вірить у важливість їхньої роботи, адже провели за рік 11 пленарних засідань (по одному в місяць, а наприкінці грудня буде 12-те з прийняттям бюджету). Щомісяця по одному засіданню. Про кількість засідань комісій не повідомлялось. Але вся ця робота залежить від виконання облдержадміністрацією, яку прості краяни вже не терплять разом з Порошенком і Гройсманом. Тим більше про опозиційність до дій влади зі сторони облради не йдеться.

Назвав віктор овчарук цифри, якими пишається у роботі облради: 4,3 мільйона гривень виділили на роботу аеропорту та аптекоуправління, на 8,5 мільйонів гривень продали об’єктів облради.

В області діяло 37 програм. Ще цього року прийняли 19.

Тішиться голова облради, що 10% території області реформовано під перспективний план розвитку громад. Але який кінцевий варіант нашого майбутнього точно не знає: чи до Вінниці приєднають Тернопільський район чи взагалі розшматують край – невідомо. Кажуть, що приєднанню будуть опиратись.

Тішаться в облраді єдиним реєстром надрокористувачів. Цього року обласна рада дала ще 15 дозволів на розробку надр в кар’єрах.

Великі гроші виділялись на потреби хворих: 46 мільйонів гривень для гемодіалізу, на 25 мільйонів гривень -закупівлі інсуліну.

Наступного року хочуть створити на Тернопільщині централізовану лабораторну діагностику.

Правда, кількість зверненнь до обласної ради – 1 тисяча 310 свідчить, що в області не висока довіра до “влади 6 поверху”.

Тішаться очільники облради майбутнім бюджетом, який складе 1 мільярд 350 мільйонів гривень.

Василь Деревляний серед заслуг ради назвав звернення до керівників держави відтермінувати купівлю-продаж землі на 10 років. Ну і, звичайно, відновленням роботи аеропорту, який прийняв літаки Гройсмана і Порошенка. У планах зробити ще аеровокзал.

Любомир Крупа теж не приховував, що 2016 рік був складний. Лише 100 мільйонів гривень коштувало утримувати училища краю. На питання журналіста “Про все” про їхнє майбутнє у 2017 році стало зрозуміло, що слід очікувати скорочень, що майбутні учні-студенти потраплять в рабство до великих холдингів, які замовлятимуть собі робочий контингент, а потім за це кілька років діти відроблятимуть за мізерну зарплату.

Згадав пан Крупа і заборону на будівництво каскаду ГЕС на Дністрі.

Що робив депутат Олександр Башта з так званої опозиційної “Свободи” на звіті керівництва – дивіться на відео.

Муніципальний Галицький камерний оркестр запалить “Чарівні вогники Різдва”

В обласному музеї підлабузники Порошенка і Гройсмана презентуватимуть досягнення великогаївської громади