Про тернопільські ялинки та їхні прикраси замовили слово

Поділитися

Прошу до вашої уваги розглянути мою чергову ідею і завітати на нашу виставку. Я розумію, що може не вчасно, чи не до того, але прошу вислухати.

Справа в тому, що кожного року оголошують конкурс на кращу новорічну прикрасу на центральну ялинку. (Ну ще на центральній якісь іграшки є), а от на інших якими прикрашають новорічний ландшафт міста зовсім настрою не додають. На ялинках вивішують прямо таки скажемо сумнівної якості матеріал обгорнутий в подарунковий папір, і який з погодніми умовами втрачає свій презентабельний і різдвяний настрій. Тому для учнів ТОКЕШМ ім.І.Герети завчасно оголосили конкурс-акцію «Зробимо місто красивішим» на вишиті іграшки для прикрас ялинок міста.

Традиція робити іграшки на ялинку та інші новорічні прикраси своїми руками з’явилася разом із самою ялинкою. Чому б сьогодні не повернутися в ті часи , коли вся родина збиралася у вітальні на Різдво – і кожен майстрував новорічну прикрасу з різних підручних матеріалів?

У деяких родинах такі традиції ретельно бережуть і передають з покоління в покоління. Новорічні свята – відмінна можливість проявити творчий підхід та зробити новорічні іграшки своїми руками, з елементами вишивки.

Ось і ми в нашій шкільній родині започатковуємо таку гарну традицію на передодні новорічних свят влаштовувати конкурс – акцію на кращу Новорічну іграшку, виготовлену в етнічному українському стилі (приблизно розмір А-4).

У виготовленні саморобних новорічних прикрас проявити творчі здібності, поєднати давні традиції і сучасність. Всі іграшки будуть розміщені на головний ялинці .

Цей конкурс в нашій школі проводиться з метою популяризації декоративно-прикладного мистецтва, відродження традицій, як частки матеріальної і духовної культури народу, розвитку творчого та нестандартного мислення в учнів, формування практичних вмінь і навичок з виготовлення новорічно -різдвяних ялинкових іграшок.

А оскільки наше місто серед інших по Україні вважається таким , що зберігають традиції, то ми і будемо її підтримувати. Шопкою наше місто відзначилось, найбільшим дідухом теж, а тепер ще і ялинка найкраща буде. Тим паче, що в «Березілі» проходять теж багато ранків, теж багато відвідувачів, і дітей і дорослих. Ялинка біля закладу буде прикрашена в етнічному стилі . А в приміщенні можна поставити великого Дідуха – це внесе відповідного креативу. Не обов’язково зрізати ялинку для того, щоб її прикрасити. Можна просто прикрасити хоч всі ялинки які ростуть біля будинку культури. От і буде ще одна вулиця надавати новорічно -різдвяного настрою.

Тетяна Ящишин (Дуда)

На Шумщині сталася аварія

Керівника піраміди “Хелікс” Дмитра Нагуту вже відпустили додому під заставу у 5 мільйонів гривень