2016 рік – найспекотніший в історії

Поділитися

18 січня NASA та Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) оголосили 2016 рік найспекотнішим роком, зареєстрованим за весь час спостережень.
Температура на Землі третій рік поспіль б’є рекорди. 2016 — рік рекордно високої температури, яка сигналізує про нагальну необхідність міжнародних дій проти зміни клімату.
По всьому світу спричинена людиною зміна клімату вже дестабілізує виробництво продовольства, збільшує нестачу води і чинить тиск на найбільш уразливі країни. Від пришвидшення темпів танення льодовиків в Арктиці та Антарктиці до руйнівних циклонів, посух та пожеж – це все тривожні сигнали природи. За останні роки ці тренди лише прискорюються та інтенсифікуються, тож вони продовжать впливати на стан довкілля і в 2017 році.
Мануель Пульгар-Відал, WWF, коментує: «Якщо колись була потреба вжити термінових заходів щодо надзвичайно швидкої зміни клімату, то вона є найбільш нагальною саме зараз. Природа постійно нагадує нам, що ми повинні прискорити темп її збереження.
Настав час задіяти важелі впливу Паризької угоди і збільшити цілі країн щодо «чистої енергії» в найближчі роки. Нам необхідно об’єднати активні дії з боку приватного сектору, громадянського суспільства, національних і місцевих органів влади, щоб наша спільна реакція була потужнішою і більш ініціативною. Ми мусимо працювати разом на довгострокову перспективу, адже саме довгострокові плани і стратегії мають вирішальне значення для переходу до економіки майбутнього, що забезпечується лише відновлюваними і дружніми до природи джерелами енергії».
Наталя Гозак, WWF в Україні, додала: «За кілька десятків років такі новини стануть для нас звичними. Але, якщо Україна разом з рештою учасників Паризької угоди матиме достатньої політичної волі агресивно реалізовувати політику низьковуглецевого розвитку, ми можемо цьому запобігти. А якщо політичної волі вистачить ще й на ефективні дій з кліматичної адаптації, то ми зможемо робити це, не потерпаючи від негативних наслідків зміни клімату».

Рекламное агентство и наружная реклама

В Україні діятиме Вища рада правосуддя