В Україні є село, де два роки безкоштовно використовують газ

Поділитися

Допоки мешканці Тернопільщини віддають чималі гроші за газ, на Дніпропетровщині знайшли законний спосіб користуватись природним газом ЗАДАРМА.

Голова сільської ради села Єлизаветівка Максим Голосний, відомий тернополянам як автор білборду про бабусю і кота («Взнала, що внук проголосував за регіони – переписала хату на кота» – прим. авт.) економить бюджет громади вже другий рік поспіль. Адже за обігрів сільської ради, клубу, бібліотеки та садочку не платять.

«Я відмовився укладати договір з приватною газопостачальною компанією, оскільки її представники не змогли надати інформацію звідки це паливо. Окрім цього, встановив, що власником газу себе називає кіпрська компанія. Відтак, я відкрив Конституцію України і знайшов статтю 13, де чітко прописано: «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених Конституцією», – пояснює сільський голова Максим Голосний.

Тому, як представник органу місцевого самоврядування поступає цілком законно.

У відповідь на такі дії газовики подали в суд на Єлизаветівську сільраду і вимагають заплатити за газ 85 тис грн.

«Ми чітко висловили свою позицію про те, що нав’язуючі громаді одного постачальника, порушують наші конституційні права, а конкретно – право вибора постачальника. Я не хочу платити кіпрській компанії! Я хочу сплачувати українській, яка платить податки в нашій країні», – пояснює Голосний.

Після цих слів, представники газопостачальної компанії відреагували «активно»: спершу в селі на 1 день вимкнули газ, а потім до сільради приїхали 25 «тітушок» з погрозами, ножем, кислотою і зеленкою.

Виникла короткотривала сутичка, під час якої представники сільради на чолі з головою швидко дали відсіч молодикам. Усе зафіксовано камерами спостереження.

Цей напад юристи пояснюють так: компанії-постачальнику буде дуже невигідно, якщо відкриються маніпуляції та зловживання, адже це може похитнути газову сферу держави в цілому.

За активної позиції прокуратури неповнолітній став повноправним власником будинку

У Тернополі заморозили чиновників