Поділитися

            Тернопільським міськрайонним центром зайнятості за протягом 2010 року укладено 325 угод з підприємствами різних форм власності про організацію громадських робіт. 838 осіб виконували різноманітну роботу на 207 установах, підприємствах, організаціях різних форм власності: благоустрій та озеленення територій міста, придорожніх смуг, підсобні та ремонтні роботи на будівництві, вантажні роботи, догляд та надання допомоги дітям – сиротам, інформування населення стосовно порядку отримання житлових субсидій тощо.

 Так, в  сфері охорони здоров’я та соціальної допомоги працювали 106 осіб,   в торгівлі – 67 ,  в сфері комунального господарства – 4,  в переробній промисловості –  28 осіб.

Фінансування оплачуваних громадських робіт здійснювалось як за кошти підприємств, установ та організацій, для яких проводились дані роботи, так і за рахунок місцевого бюджету і коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Найактивнішими партнерами Тернопільського міськрайонного центру зайнятості з організації громадських робіт стали:

  • В галузі охорони здоров’я та соціальної допомоги: Тернопільська міська комунальна  лікарня № 2 на громадських роботах в якій працювали 83 чол.,  Тернопільська  міська комунальна лікарня швидкої допомоги – 21 чол.; Тернопільська міська організація товариства Червоного Хреста – 253 особи; ТБФ «Карітас» – 41 чол., Тернопільський міський центр з нарахувань та виплат допомог – 84 чол.
  • КП «Обєднання парків культури та відпочинку » м. Тернополя – 5 осіб.

На оплачувані громадські роботи за кошти Фонду направляються безробітні із виплатою допомоги по безробіттю, в перше чергу, для сприяння соціально-незахищеним громадянам, зокрема, тим, які отримують субсидії та соціальні допомоги з міського бюджету. Збільшення кількості осіб, які працюють на громадських роботах має не тільки суспільно-корисну спрямованість для нашого міста і сприяє його соціальному розвитку, посилює соціальний захист безробітних в період пошуку роботи.

Громадські роботи – не одноразова акція, а продуманий перехідний етап безробітного до нового трудового життя, а також можливість не лише підзаробити, але й набути необхідних трудових навичок для успішного конкурування на ринку праці. Швидке та успішне залучення працездатного громадянина до трудової діяльності, зменшення терміну перебування його без роботи є сьогодні соціальним замовленням суспільства.

135 тернополян взяли участь у оплачуваних громадських роботах. Як приєднатися?

На Тернопільщині злочинці поглумилися над двомастами могилами