Чому з приходом до влади Сергія Надала у Тернополі погіршилась робота громадського транспорту?

Поділитися

18 січня 2011 року в сесійній залі Тернопільської міської ради відбулося громадське обговорення проектів рішень  виконавчого комітету Тернопільської міської ради «Про затвердження маршрутів громадського транспорту загального користування в м. Тернополі» та «Про затвердження Умов організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у м. Тернополі».

Обговорення відбулось під головуванням заступника міського голови з питань економіки Володимира Камінського. Спочатку учасникам для розгляду було запропоновано проект рішення, у якому зазначались напрямки та умови курсування транспортних засобів. Основні зміни у маршрутах окреслив у своєму виступі доцент національного університету «Львівська політехніка», Віталій Мазур. Змінам підлягло понад десять маршрутів, було додано нові, котрі курсуватимуть через масив Новий світ. Пізніше, свої зауваження з приводу почутого мали змогу висловити усі учасники слухань.

Особливо гостро точилась дискусія з приводу курсування транспортних засобів у мікрорайоні Новий світ. Громадяни зауважили, що  даний масив не забезпечений належним транспортним сполученням із іншими мікрорайонами міста, а його жителям, переважно літнім людям, доводиться долати чималий шлях для того, щоб добратись до найближчої зупинки. Люди висловили прохання відновити маршрут, що колись проходив через вулиці Броварну, Білецьку, Котляревського та Чехова. Втім, представник Державтоінспекції повідомила громадянам, що їхнє прохання задовільнити неможливо, оскільки вулиці у їхньому мікрорайоні занадто вузькі для облаштування автобусних зупинок. Представники влади натомість пообіцяли посприяти у вирішенні проблеми та збільшити кількість автобусів, котрі обслуговуватимуть мікрорайон.

Також на обговоренні було піднято питання про пільгову категорію пасажирів. За словами заступника міського голови, обмеження щодо перевезення даної категорії громадян будуть скасовані після 28 лютого.

До речі, ще раніше, після зустрічей із виборцями, тоді ще кандидата на міського голову Сергія Надала та кандидата в депутати по 26 одномандатному мажоритарному округу Володимира Бобка, на прохання жителів вулиць Чалдаєва, Лепкого та проспекту Злуки, було відновлено тролейбусний маршрут номер 9, котрий виконує транспортне сполучення проспекту Злуки із Ринком. Зараз по даному маршруту курсує 4 машини.

Ірина Вихрущ

Валентин Хоптян “відмучив” програму «Межа правди»

Нардепи розробили Декларацію вільного інтернету