Етно-тріп дует ЗІРА 28 січня о 20.00 в Тернополі

Поділитися

Де? У арт-кафе «Коза»  (вул. Шевченка, 23)

 ЗІРА – це Дмитро Земський — етнічні струнні інструменти (сітар, уд, гітара), флейти, Олег Резниченко — перкусія

 Земський І Резніченко Ансамбль — ЗІРА — не випадково народився саме в Одесі, успадкувавши її солоний неспокій вітру, пряний присмак і вміння вбирати і розчиняти в собі голоси різних людей, культур, куточків земної кулі. Східні мелодії, балканські ритми, слов’янська співучість, середньовічна музика органічно зливаються з мінімалізмом, пост-класикою і навіть роком. Як їм це вдається? Допомагає багатющий творчий досвід обох музикантів. Дмитро закінчив Одеську консерваторію за класом гітари, є дипломантом багатьох фестивалів як в Україні, так і за її межами, учасником кількох етно-джазових проектів. Олег натомість займався своєю музичною освітою самостійно, пробуючи себе в зовсім інших музичних напрямках — від треш-металу до пост-панку.

 ЗІРА є мандрівкою світом — як тим,  що довкола, так і тим, що всередині. Зараз в арсеналі дуету найрізноманітніші інструменти: крім згаданих уда, сітара й бамбукової флейти це гітара, сяку хаті, ксяо, пімак, дарбука, джамбей. Їх музиканти збирали, подорожуючи Європою та обома Америками.

 Концерт дуету ЗІРА розпочинає рік якісної, щирої музики від мистецької агенції АртПоле. Це знайомство, спілкування, обмін ідей і творчої енергії. Слов’янська сутність у музиці дуету не замикається в собі, не обмежується вигаданими рамками, а переосмислюється і відкривається новими гранями. Тож АртПоле запрошує в арт-кафе «Коза» на першу зустріч у новому році — дружню, теплу, затишну. Україна зі спеціями:)

Послухати дует ЗІРА можна тут — http://www.youtube.com/watch?v=3b8WgBNXjtE

Побачити ЗІРА на АртПолі’2010 — http://www.youtube.com/watch?v=OhYJRVUy_gk

 За додатковою інформацією звертайтесь

097-308-18-97

tamanzyuk@gmail.com

Тетяна Манзюк, АртПоле

Які місцеві ЗМІ читали на Тернопільщині найбільше?

Сьогодні засідає тернопільський виконком: попробують надати провідним спортсменам стипендії, обговорять конкурс на перевезення пасажирів, підведуть підсумки прийому громадян