Хмельницька “Батьківщина” в питанні Бандери на стороні Януковича

Поділитися

Депутатам Хмельницької міської ради від ВО “Свобода” відмовлено у скликанні позачергової сесії для розгляду питання “Про Ухвалу Вищого адміністративного суду України, який визнав недійсним Указ Президента України “Про присвоєння С.Бандері звання Герой України”.

У листі-відповіді за підписом секретаря міської ради В.Лескова, який одночасно є головою Хмельницької міської організації ВО “Батьківщина” наголошується, що для скликання сесії немає юридичних підстав, а точніше необхідних для того підписів третини депутатів.

Нагадаємо, що депутати-свободівці Володимир Гончарук, Віталій Діденко та Олександр Симчишин звернулися до Хмельницького міського голови С.Мельника, обраного від “Батьківщини”, аби він, маючи законне право, підтримав ідею “Свободи”, слідуючи заявам п.Тимошенко, скликав позачергову сесію Хмельницької міської ради. Чинне законодавство та Регламент дозволяють міському голові одноособово скликати позачергові сесії.

Одночасно звернення було направлено до голови Хмельницької “Батьківщини” п.Лескова та голові фракції ВО “Батьківщина” К.Чернилевському. В Хмельницькій міській раді фракція “Батьківщини” налічує 39 депутатів з 60. Для скликання сесії і реакції на останні події достатньо 20 депутатів чи бажання особисто міського голови.

Свободівці закликали бютівців слідувати прикладу свого лідера Юлії Тимошенко, яка публічно назвала скасування указу Президента про присвоєння Степану Бандері звання Героя України спробою Віктора Януковича репресувати героїв так само, як і політиків.

Керівництво місцевої “Батьківщини” закликали підтримати ідею скликання позачергової сесії для відповідної реакції. Маючи абсолютну владу в Хмельницькій міській раді ВО “Батьківщина” могла б сама скликати позачергову сесії і висловити категоричний протест проти дії влади.

Натомість бютівці в черговий раз, у відповідальний момент сховали голови в пісок та, всупереч заявам свого лідера, виступили на боці режиму. Вони чітко продемонстрували, що слова про опозиційність режиму розходяться з діями. Ніби-то протистояння з режимом відбувається для виборців. Насправді існує повне розуміння і спільні дії, особливо, коли це стосується нашого героїчного минулого.

Сподівання на те, що бютівці продемонструють свою особисту громадянську та політичну позицію і стануть на стороні українців, а не теперішнього режиму виявилися марними. “Батьківщина” може спекулювати на темі історії, Українських Героїв, особливо напередодні виборів. Коли ж справа доходить до реальних дій, послідовники п.Тимошенко демонструють своє справжнє обличчя. Частина з них, на догоду режиму Януковича і його прислужникам на місцях виступає проти засудження політичних репресії проти представників опозиції. Під час голосування тільки 24 бютівці підтримали звернення “Свободи” про засудження переслідування за політичні погляди (http://www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/018712/).

Міський голова-бютівець С.Мельник, на догоду своїм союзникам з ПР призначив своїм заступником голову Хмельницької міської організації партії регіонів (http://www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/018076/)

Тепер “Батьківщина” підтримала кримінально-олігархічну владу в її наступі на Українських Героїв.

Монастириський, Заліщицький, Бучацький та Борщівський райони – під загрозою зимового паводку

У Тернополі знову спалахне епідемія грипу!!!