На Старий Новий рік – усі гайда на фестиваль Маланок

Поділитися

Карнавальний фестиваль Маланок пройде у ніч з 13 на 14 січня у с. Горошова Борщівського району. Це свято вже стало традицією для місцевих жителів, яке відбувається щороку на Старий Новий рік.

У цей день, починаючи з 20.00, весело розважаються усі жителі Горошової та гості карнавального дійства. Місцеві жителі влаштовують незабутнє яскраве видовище. Там можна буде побачити переодягнених тамтешніх жителів в образах звірів, вигаданих персонажів і навіть політиків, повідомляє http://lypa.te.ua

–         Фестиваль Маланок  є старою доброю традицією для нашого села, яке успадкували від дідів-прадідів. Свого часу вони теж водили Маланку у Горошовій,  – розповідає Володимир Левко. –  Відтак, й дотепер горошівчани старанно готуються до цього свята. Попри кризу та різні перипетії у державі наші люди завжди вміють веселитися.

Цікавим є те, що костюми для фестивалю Маланок шиють самі люди. Причому до свята горошівчани вигадують нові образи, відтак костюми щоразу інші. А кожна вулиця села готує власну імпровізовану виставу, урізноманітнену персонажами, давніми традиціями та гумором.

Цьогоріч, як обіцяє сільський голова с. Горошова Володимир Левко, карнавал Маланок буде не менш цікавим. Програма свята насичена концертом , танцями і масовими гуляннями . Окрім того, гостей фестивалю Маланок частуватимуть салом та варениками. Хороший настрій та заряд позитивної енергії – жителі Горошової гарантують.

У Тернополі запрацювало «вікно життя» – «вікно спасіння» для небажаних дітей

Анастасія Волочкова показала все, що має (фото)