Нардеп з Тернопільщини Ярослав Джоджик пожалівся на дружину, тещу і дітей

Поділитися

Народні депутати дозволи українським чиновника жити в особняках тещ-пенсіонерок, відпочивати за кошти дружин-домогосподарок та їздити іномарках 18-літніх дітей. Так народний депутат, заступник голови Української народної партії Ярослав ДЖОДЖИК прокоментував відхилення Верховною Радою законопроекту про внесення змін до деяких законів України (щодо декларування доходів та витрат вищих посадових осіб, уповноважених на виконання функцій держави і органів місцевого самоврядування, та їх близьких осіб).

«Ухвалений у першому читанні Антикорупційний законопроект Президента передбачає декларування доходів та витрат публічних службовців, а також оприлюднення таких декларацій, однак у проекті ЯНУКОВИЧА немає вимог щодо обов’язкового декларування доходів і витрат членів сім’ї чиновника, його рідних і близьких», − підкреслив народний депутат.

За його словами, «УНП вже більше 10 років відстоює необхідність запровадження обов’язкового декларування видатків державними чиновниками та, обов’язково, членам їх родин”. „Це унеможливить приховування злочинних доходів, за які купуються нерухомість, авто та предмети розкоші та записуються на всіх членів родини», − зауважив заступник голови УНП.

«Чинне антикорупційне законодавство зберегло для чиновників поле для маневру та продовження корупційної діяльності, адже вони тепер, згідно їхніх декларацій про доходи та видатки, можуть бути бідними «церковними мишами», а їх діти, дружини, батьки та тещі, не порушуючи норм законодавства, накопичуватимуть статки, «зароблені» чиновниками», − підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

Як не шкода, але Петро Гоч входить до редколегії, яка працюватиме над енциклопедичним виданням «Тернопільщина. Історія міст і сіл»

Віктор Долішний перейшов на казкарство :-)