Не допустити закриття шкіл у Кутківцях і Пронятині закликає владу депутат Тернопільської міськради від партії «За Україну!» Тарас Юрик

Поділитися

Школи №25, що у Пронятині, та №30, що у Кутківцях, є одними з найменш чисельних навчальних закладів Тернополя, тому чутки про їхнє закриття почали ходити в освітянських колах міста. В управлінні освіти кажуть, що проблема у тому, що коштів на утримання цих шкіл витрачається не менше, ніж на решту.

«Оптимізація витрат у освіті, безперечно, потрібна, – каже депутат Тернопільської міськради від партії «За Україну!» Тарас Юрик. Але економити потрібно на плазмових телевізорах, які невідомо для чого закупляють навчальні заклади, чи на інших непевних витратах. А у Пронятині та Кутківцях учні ходять до шкіл, які знаходяться поблизу їхніх домівок, де вчаться їхні сусіди та друзі. Якщо ми закриємо ці навчальні заклади –  дітям доведеться переводитись у інші класи у Тернополі, щодня доїжджати до міських шкіл, а взимку за снігопадів чи хуртовин потрапити на навчання буде майже неможливо. Тому наша політична сила робитиме усе можливе, аби школи у Кутківцях та Пронятині не закрили» –  наголосив представник «За Україну!» Тарас Юрик.

Тернопілля знову без світла

1 лютого мер Тернополя буде хвалитись