Не минуло й кварталу, як “свободівський” мер Тернополя почав підвищувати ціни

Поділитися

Нові тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення

 

Керуючись постановою Національної комісії регулювання електроенергетики від 14 грудня 2010 року №1760 “Про затвердження тарифу на теплову енергію КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго», у зв’язку із підняттям урядом ціни на природний газ на виробництво теплової енергії для населення на 50%, ростом мінімальної заробітної плати виконавчий комітет міської ради прийняв рішення збільшити тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення на 25%.

Варто зазначити, що з урахуванням підвищення ціни на природний газ, електроенергію тарифи на послуги тепловиків мали зрости принаймні на 31%. Однак зростання розміру тарифів обмежили 25%, що врахувало лише 41% підвищення ціни на газ, а не 50%. Ріст інших витрат не був врахований взагалі

Тарифи

на послуги з централізованого опалення

і постачання гарячої води для населення

(з ПДВ)

Двоставковий тариф на послугу з централізованого опалення Тарифи на послугу з постачання гарячої води
Плата за приєднане теплове навантаження, грн. в місяць за 1 кв.м. опалюваної площі* Плата за спожиту теплову енергію ** При наявності засобів обліку, грн. за 1 куб. м. При відсутності засобів обліку, грн. в місяць на 1 жителя ***
При відсутності засобів обліку теплової енергії, грн. в місяць за 1 кв.м. опалюваної площі При наявності засобів обліку теплової енергії, грн./1 Гкал Підігрів води Гаряча вода (з вартістю води, що підігрівається) Підігрів води Гаряча вода (з вартістю води, що підігрівається)
1,30 4,89 187,30 13,51 15,71 41,46 48,21

 

Тарифи на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення включають витрати на обслуговування внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання (без витрат, пов’язаних з обслуговуванням, повіркою та ремонтом будинкових засобів обліку теплової енергії, будинкових та квартирних засобів обліку гарячої води).

Примітки:

* Плата за приєднане теплове навантаження нараховується щомісяця протягом року.

** Плата за спожиту теплову енергію нараховується щомісяця з розрахункової дати початку до розрахункової дати закінчення опалювального сезону. 

*** Вказані тарифи призначені для визначення вартості гарячої води в житлових будинках квартирного типу з ваннами довжиною 1500-1700 мм.

Тарифи розраховані виходячи з режиму подачі гарячої води, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 10 червня 2010 року № 981. Тарифи а підігрів та гарячу воду для жителів житлових будинків з іншими нормами споживання гарячої води підприємство визначає самостійно виходячи із вказаних тарифів і співвідношення норм споживання.

Рішення набирає чинності з 01.02.2011р.

Чому у Тернополі погіршилась якість пасажирських перевезень?

Уряд показує надмірні показники зростання економіки, занижуючи інфляцію