Прізвища політичних проституток Тернополя вивісили в мережі

Поділитися

На сайті «Інформаційний простір Тернопільщини» з’явилися прізвища, імена та по батькові, домашні адреси і номери телефонів 13 000 919 тернополян, які на минулих президентських виборах нібито продали свої голоси «за Януковича».

Прізвища продажних тернополян вивісили в мережі

Поряд з прізвищами також є дані членів дільничних виборчих комісій, які «попрацювали» з цими виборцями та номери ділянок.

Суть технології полягає в тому, що за загітованими сім’ями “закріплюють” певну позначку в бюлетені. Виборець у кабінці для голосування фотографує її мобільним телефоном. Отже показує певному члену виборчої комісії чи штабісту, який перевіряє її в своєму чорному списку. Після того виборцю виплачують гроші.

Ця традиція повторилася і на місцевих виборах 31 жовтня минулого року. За неофіційною інформацією, тернополянам, які голосували за списком і кандидатів від Партії регіонів, платили 80 гривень. Спостерігачі від партій “За Україну”, “Свобода”, громадської організації Громадянська мережа “Опора” зафіксували два десятки видів відміток – від хрестиків, нуликів – до зірок і букв. А в районах працівників бюджетних установ під загрозою звільнення змушували підтримувати певні партії різними літерами. Наприклад, медики ставили “М”, бібліотекарі “К” (культура), санепідемстанції «С».

Апробовану на Тернопільщині брудну технологію використовували також на виборах в інших регіонах.

На жаль, виборче законодавство в Україні не передбачає єдиного виду позначок у бюлетені, даючи простір для маніпуляцій при голосуванні, пише http://www.newsmarket.com.ua

Сергій Надал обіцяв за перший місяць під своїм керівництвом забезпечити прозорість в роботі міської ради. Але цього не виконав

Тернопілля знову без світла