У Хоросткові на Тернопільщині закривають лікарню

Поділитися

Днями до народного депутата України, голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного звернулися депутати Хоростківської міської ради з приводу реорганізації лікарні в місті Хоросткові Гусятинського району. Депутати та жителі Хоросткова стурбовані діями влади, які ведуть до того, що медичні працівники можуть залишаться без робочих місць, а місцеві жителі без дільничної лікарні, пише сайт Тернопільського БЮТу.

Заявники стверджують, що згідно з наказом МОЗ №735 від 30.08.2010 року «Про затвердження примірних етапів реформування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги», розпорядженням голови облдержадміністрації від 14.12.2010 року №1014 «Про заходи щодо реформування центрів медико-санітарної допомоги» та наказом головного лікаря Густинської ЦКРЛ від 30.12.2010 року №247п.5 «Про реформування галузі охорони здоров’я Гусятинського району» постало питання реорганізації Хоростківської дільничної лікарні в лікарську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. Одним із головних питань стоїть скорочення штатної чисельності працівників стаціонару.

В своєму зверненні депутати Хоростківської міської розповідають, що спільними зусиллями зроблено чимало кроків щодо покращення функціонування Хоростківської дільничної лікарні (придбано автомобіль швидкої допомоги, апарат ультразвукової діагностики а також обладнання для лабораторії).

Реагуючи на звернення громадян, Василь Деревляний підготував депутатське звернення на ім’я Прем’єр-міністра України з вимогою максимального збереження основних функцій Хоростківської дільничної лікарні та персоналу для надання медичної допомоги населенню у нічний час, святкові та вихідні дні, із збереженням функціонуючих палат для лікування хворих.

«Попередній Уряд Юлії Тимошенко, не зважаючи на важкий період економічної кризи в державі, по можливості забезпечував районні, міські, сільські та силищні медичні заклади необхідною новітньою медтехнікою, медприпаратами. На жаль здоров’я та благополуччя українців не є пріоритетним завданням для діючої влади і всі реформи, кодекси та дії Януковича і його оточення спрямовані радше на руйнацію, аніж на розвиток України та її суспільства», – переконаний Василь Деревляний.

На сьогодні для більшості громадян України отримання якісної медичної допомоги потребує значних витрат. Норма статті 49 Конституції України, відповідно до якої держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування, не забезпечується.

«Здоров’я громадян є найвищою суспільною та індивідуальною цінністю. Тому у системі соціального захисту населення важливе місце посідає забезпечення можливості одержання необхідної, своєчасної та якісної медичної допомоги», – зазначив народний депутат Василь Деревляний.

Що діється у «СВОБОДному» тернопільському політикумі?

За цілий місяць “Фронт змін” у Тернополі спромігся лише шаріки надути і прапорами раз помахати