У приватизовані об’єкти Тернопільської області у 2010 році інвестовано 7 мільйонів гривень,які не були передбачені договорами купівлі-продажу

Поділитися

7 мільйонів 137 тисяч гривень, що на 2 мільйони 324 тисячі більше, ніж  у 2009 році, було інвестовано  у 2010 році у  приватизовані об’єкти, які перебували на контролі РВ ФДМУ по Тернопільській області.

Станом на 01.01.2011 на контролі  регіонального відділення є 22 договори купівлі-продажу об’єктів, (на 01.01.2010 – 32 договори). У 2010 році було укладено 6 нових договорів купівлі-продажу, які були поставлені на контроль, а 16 договорів знято з контролю  за актами підсумкових перевірок.

У 2010 році  регіональним відділенням здійснено 36 перевірок, з яких 24 об’єктів малої приватизації та  12 об’єктів незавершеного будівництва.

Відповідно до умов договорів купівлі-продажу на об’єктах збережено всі робочі місця та на окремих  (об’єктах незавершеного будівництва) створювались нові.

Минулого року під час перевірок зафіксоване збільшення обсягів робіт на об’єктах.  Із 7 мільйонів 137 тисяч гривень інвестицій у 2010 році більше 6 мільйонів гривень підприємці інвестували саме у ті об’єкти, які й були зняті з обліку.

Змінилася структура витрат на об’єкти. Якщо у 2009 році  в об’єкти малої приватизації та ОНБ було вкладено інвестицій (відповідно) 2518 тис грн. та 2295 тис. грн, то у 2010 році співвідношення змінилося: в ОНБ – 6572,9 тис. грн., а в обєкти малої приватизації  – 564,4 тис.грн.

Перевірки засвідчили, що більшість покупців умови договорів виконують належним чином і у визначені терміни. Минулого року не було зафіксовано фактів порушення власниками об’єктів зобов’язань щодо збереження або забезпечення певного виду діяльності приватизованих об’єктів та первісного призначення об’єктів незавершеного будівництва.

Більшість інвестицій, що вкладено у об’єкти минулого року, були спрямовані на   добудову об’єктів незавершеного будівництва, впорядкування прилеглої території, облаштування під’їзних шляхів, іншого.

Під час перевірок працівники регіонального відділення фіксували також і конкретні приклади удосконалення та модернізації виробничого процесу, поліпшення фінансового стану приватизованих об’єктів у результаті успішної реалізації власниками  зобов’язань.

Серед власників, які успішно і в обумовлені терміни виконали свої зобов’язання – покупець ТОВ «Борщівагробудсервіс». Юридична особа, яка на аукціоні придбала   незавершене будівництво 20-квартирного житлового будинку у місті Борщів, добудувала об’єкт раніше передбачуваного  та достроково у 2010 році здала будинок в експлуатацію. Витрати на будівництво склали більше  5 мільйонів гривень.

Знято з контролю об’єкт у Монастирську, який  було придбано фізичною особою у квітні 2008 року. Новий власник об’єкту (загальна площа 247,45 кв.м), який знаходиться   на першому поверсі нежитлового будинку, здійснив реконструкцію приміщення під ресторан «Дністер», затративши на це більше 1 мільйона гривень не передбачених договором купівлі. Об’єкт, як і вимагалося умовами договору купівлі-продажу, використовується за цільовим призначенням, на ньому додатково  створено 5 робочих місць.

На іншому об’єкті – приміщенні їдальні, який знаходиться у смт. Козова, новий власник  здійснив реконструкцію приміщення під розважальний центр для молоді,  вклавши у 2010 році близько 50 тис. грн. (а з  початку реконструкції – більше 1 мільйона гривень), які не були  передбачені умовами договору. Безперечно, на об’єкті будуть створені і нові робочі місця.

Регіональне відділення контролює, щоб об’єкти, які були придбані на аукціонах,    використовувались відповідно до їх мети. Це сприяє покращанню інфраструктури міст і сіл області, створенню нових робочих місць,  а також наповненню місцевих бюджетів.

Лариса Шумило,

прес-секретар РВ ФДМУ по Тернопільській області .

Тернопільським пенсіонерам розкажуть, яке очікує їх “благодєнствіє” за Януковича – Азарова

Тернопільську область розформують?!