У Тернополі податківці “засікли” азартних інтернетчиків

Поділитися

З метою дотримання вимог Закону України „Про заборону грального бізнесу в Україні” співробітниками податкової міліції Тернопільщини проводиться постійний моніторинг закладів, які маскуючись під Інтернет-клуби надають послуги в сфері грального бізнесу через мережу Інтернет, а також надають гральні послуги на ігрових автоматах.
При встановленні таких фактів податкові міліціонери припиняють таку діяльність, а гральне та комп’ютерне обладнання вилучають. Матеріали перевірок, гральне обладнання, вилучені готівкові кошти, які призначались для виплати виграшів, направляються до органів внутрішніх справ, оскільки розслідування кримінальних справ за ознаками злочину передбаченого статтею 203 КК України (зайняття забороненими видами господарської діяльності) відноситься до їх компетенції.
За 2010 рік співробітниками податкової міліції виявлено 17 фактів проведення азартних ігор, 15 із яких через мережу Інтернет. Вилучено 187 одиниць грального обладнання (33 гральних автомати та 154 одиниці комп’ютерної техніки). Також вилучено майже 10 тис. гривень готівкових коштів.
Лише у грудні 2010 року працівниками податкової міліції області виявлено 5 фактів проведення азартних ігор у м. Тернополі та м. Чорткові, 4 із яких через мережу Інтернет. Вилучено 70 одиниць грального обладнання (9 гральних автоматів та 61 одиницю комп’ютерної техніки). Матеріали перевірок за всіма фактами направлені до органів внутрішніх справ для вирішення питання про порушення кримінальної справи.
Зокрема, у 2010 році органами внутрішніх справ за матеріалами управління податкової міліції порушена кримінальна справа за фактом надання послуг в сфері грального бізнесу через всесвітню мережу Internet, що здійснювалось в приміщенні Інтернет – клубу, який знаходився у м. Тернополі.
Під час перевірки в даному приміщенні виявлено двадцять робочих місць з підключеними до мережі Internet комп’ютерами, за допомогою яких надавався доступ до ігрових інтернет-ресурсів, а саме азартної гри під назвою «Double Double Bonus Poker». Гравці забезпечувалися веб-грошима, що дозволяло грати на зображених ігрових автоматах через мережу Internet та отримувати виграші готівкою.
Наприкінці року працівниками податкової міліції в місті Тернополі у приміщенні Інтернет – клубу задокументовано ще один факт надання гральних послуг через мережу Інтернет. Вилучено 23 комп’ютери. Проводяться заходи спрямовані на встановлення осіб які причетні до даної діяльності, після чого матеріали будуть направлені в юридичне управління для спрямування позовних заяв у судові органи для застосування штрафних фінансових санкцій в розмірі 8 тис. мінімальних зарплат.
За матеріалами управління податкової міліції ДПА в Тернопільській області

У тернопільському технічному університеті 4 квадратних метри орендної площі зросли на 455%

Протягом 2010 року на Тернопіллі поцуплено майна на енергооб’єктах краю майже на 98 тисяч гривень