В Тернополі на межі банкрутства знаходяться підприємства-учасники корпорації «Укрбудінвест», президентом якої є Зіновій Щепановський

Поділитися

Корпорація почала будівництво понад 28 об’єктів та залучила майже 3000 пайовиків. З лютого 2009 року будівництво на всіх об’єктах заморозили. Вище зазначені підприємства не виконують взятих на себе зобов’язань та їхнє керівництво не дає чітких відповідей, щодо ситуації яка склалася та чи виконають вони взяті на себе зобов’язані взагалі і в які терміни це буде зроблено. Практично по всіх об’єктах будівництва закінчилися терміни здачі, які були зазначені в договорах дольової участі.
Рівень виконання договірних зобов’язань пайовиками значно перевищує рівень готовності об’єктів, який на більшості об’єктах становить менше, ніж 30%, а на деяких об’єктах будівництво ще не розпочиналося. Пайовики неодноразово зверталися до міської влади з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася та допомогти їм, однак проблема на сьогодні залишається не вирішеною.
4 грудня 2011 року був проведений мітинг біля стін Тернопільської ОДА, на якому голова ОДА Валентин Хоптян, пообіцяв втрутитися в ситуацію, але поки що результатів ніяких немає.
20 січня 2011 р. декілька сотень пайовиків проводять мітинг з метою одержання інформації від керівництва ОДА про результати вжитих заходів щодо вирішення вказаної проблеми. Вимогами мітингувальників є:
• Оголосити поточні результати перевірки фінансового стану і господарської діяльності ПП “ТФ Будівельник” та інших підприємств корпорації “Укрбудінвест”.
• Створити постійно діючу робочу групу до якої увійдуть З. В. Щепановський, представники від ініціативних груп пайовиків, представник від Тернопільської ОДА (голова або його заступник), представник від мерії, представник від комісії Архбудконтролю, представники від МВС та прокуратури, а також інших структур, які можуть допомогти у розв’язанні ситуації, що склалася. Встановити чіткий графік засідань комісії, на яких буде розглядатися ситуація по кожному об’єкту та шляхи її вирішення.
• Створити “гарячу лінію”, куди зможуть звертатися пайовики, які ще не ознайомлені з труднощами, також зробити офіційну заяву від ОДА в ЗМІ про створення Комісії і гарячої лінії.
• Дати доручення юристам апарату ОДА, вивчити юридичні аспекти та процедуру передачі об’єктів будівництва кооперативам пайовиків та довести дану інформацію до пайовиків.
• Вжити заході щодо накладення мораторію на продаж квартир ПП “ТФ “Будівельник” та інших підприємств корпорації у незавершених будинках.
• Оприлюднити списки пайовиків ПП “ТФ Будівельник” та інших підприємств корпорації “Укбудінвест”, з метою повідомлення громадян про ситуацію, що склалася.
• По будинках, в яких вже проживають люди, але які ще не здані в експлуатацію вимагаємо допомоги у здачі будинків в експлуатацію, також сприяння щодо укладення договорів на оплату електроенергії та водопостачання. В даних будинках вже проживають люди і їх можуть відключити від водо- та електропостачання, за невиконання ПП “ТФ “Будівельник” взятих на себе зобов’язань, перед комунальним підприємствами.

Як буде розвиватися ситуація далі, невідомо, можливо навіть таке, що 3000 сімей залишаться без квартир та без вкладених, зароблених важкою працею грошей!
Інформація підготовлена головами ініціативних груп пайовиків корпорації “Укбудінвест”
Контактна особа
Ярослав Баран
0967806500
slavik_te_ua@inbox.ru

У Тернополі знову спалахне епідемія грипу!!!

Напередодні найромантичнішого свята – Дня всіх закоханих портал NTer.net.ua проводить конкурс під назвою “Love story” на найромантичнішу відеоісторію