Знайомство з реаліями та перспективами ринку праці Тернопільщини

Поділитися

У Борщівській загальноосвітній школі № 3 для учнів 9 класу відбувся урок реального трудового життя на тему: «Знайомство з реаліями та перспективами ринку праці», проведений фахівцями районного центру зайнятості.

Під час уроку школярі разом з профконсультантом РЦЗ будували модель ринку праці району, взяли участь у рольовій грі «Хто потрібен нашому місту?» та профорієнтаційній вправі «Хочу, можу, треба». Діти зрозуміли, що окрім професій лікар, вчитель, юрист, економіст, перукар, дизайнер, програміст, психолог, місту потрібні й, на їх погляд непрестижні професії електрик, слюсар-ремонтник, тракторист, водій, столяр, кухар, механік, продавець, маляр, муляр та ін. Юні борщівчани побачили, що сучасний ринок праці ставить досить високі вимоги до рівня кваліфікації працівників, що більш конкурентоздатні ті фахівці, які орієнтуються у суміжних сферах діяльності та швидко адаптуються до нових умов праці, що у виборі майбутньої професії потрібно керуватися не лише своїм бажанням, а й враховувати власні можливості та нахили, орієнтуючись на потреби суспільства.

Учні зацікавились і тестуванням на визначення схильності до того чи іншого типу трудової діяльності за диференційно-діагностичним опитувальником Е.Климова.

У Тернополі відкрилась фотовиставка відомого тернопільського Майстра Василя Бурми

Петро Химейчук звітував