18 лютого в приміщенні ЦДМІ. ім.О.Довженка відбувся «Ярмарок молодіжних ініціатив»

Поділитися

На ньому вперше в історії Тернополя реалізувалася ідея соціального замовлення, окреме положення якого готується для Статуту територіальної громади міста Тернополя. Концепція цієї ярмарки полягала в тому, щоб реалізувати соціально-важливі проекти місцевої влади за допомогою тернопільських громадських організацій, а також надати можливість представникам Тернопільської міської ради ближче познайомитись зі спектром роботи неурядових організацій та оцінити важливість втілення їхніх проектів у життя.

На «Ярмарці» були присутні представники 27-ми громадських організацій. Серед них :ГО “Молода Просвіта”, Адаптаційний чоловічий центр, ТОМГО “Спілка Молодіжного Самоврядування”, Галицький фотоклуб, ТМО “Нівроку”, ТМДГО “ТиДиВи”, Асоціація захисту прав молоді, Товариство дружби “Тернопіль-Тирасполь”, Тернопільський обласний осередок ВМГО “Демократичний альянс”, МГО “Сокіл”, Тернопільський коледж університету “Україна”, Тернопільська обласна правозахисна громадська організація “Центр моніторингу прав людини” , а також багато інших.

Було представлено близько сорока різноманітних соціальних проектів, серед них: «Цвіт наших традицій» («Молодої просвіти») —  призначений для того, щоб популяризувати українські народні традиції і залучати молодь до мистецтва. Тернопільська обласна молодіжна громадська організація “Сокіл” презентувала свої ініціативи у сфері спортивно-ідеологічного виховання молоді та пропагування здорового способу життя. Тернопільська міська дитяча громадська організація “ТиДиВи”, займається українськими інтелектуально-розвиваючими іграми, туристично-краєзнавчою та благодійною діяльністю для учнів 3-11 класів. Також дуже цікавий проект представив «Громадський простір» по розвитку та популяризації інтернет видань. Близько до цієї тематики був представлений проект «Чоловічий адаптаційний центр» спільно з «ЦДМІ ім..О.Довженка» про відкриття «МедіаКонсалтингу» в Тернополі, школи журналістики з поглибленим вивченням та використанням соціальних мереж для журналістів та громадських діячів.

«Ярмарок» відвідав міський голова Сергій Надал. За його словами: «Якщо в Європі приблизно 50% молоді залучені до різних громадських організацій, то в Тернополі цей відсоток – дуже низький. Максимум 10. І тому мета заходу – стимулювати молодь до громадської діяльності. Існує проблема фінансування громадських організацій, тому ми хочемо навчити молодь використовувати можливості різноманітних грантових проектів. Сподіваюся, що такі ярмарки стануть традицією в нашому місті і відбуватимуться хоча б раз на місяць. Головне – зроблено початок. Адже Тернопільська міська рада, як організатор спільно з ЦДМІ.ім.О.Довженка та ТМО «Нівроку», найперше зацікавлена в молодіжній ініціативності та розвитку.

Учням і студентам розкажуть про найцінніше

У березні продаватиметься два об’єкти незавершеного будівництва