Із тернопільського аеропорту літатимуть у Краків і Торонто? Привіт Остапу Бендеру :-)

Поділитися

Тернопіль переймає досвід польських колег. Із напрацюваннями сусідів делегація обласного центру ознайомилася під час візиту в Люблін, Варшаву, Хожув, Катовіце і Краків.За словами посадовців, ішлося в Польщі про відновлення та розбудову аеропорту в Тернополі.

Його аналогом є краківське летовище, яке 8 років тому було ще занедбанішим, ніж сьогодні наше. Зараз польський аеропорт – це транспортний вузол, який сполучує чимало міст світу. Цього прагне і тернопільська сторона.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Ми їм презентували потенціал Тернополя і нашого аеропорту, його можливість прийняти ті чи інші повітряні судна. Також розповіли про географічне становище міста Тернополя. Краків висловив зацікавленість. Більше того, вони готові зараз працювати над введенням постійного прямого рейсу «Краків – Тернопіль». Можливо, це буде «Краків – Тернопіль – Київ», або «Краків – Тернопіль – Сімферополь». Можливо, навіть мова буде йти і про Торонто чи якісь інші міста Канади».

Побували тернополяни й на сміттєпереробному заводі Любліна. Підприємство переробляє відходи на паливо для цементних заводів. Таку технологію, каже Сергій Надал, згодом планують запровадити і в Тернополі. За його словами, сьогодні влада міста активно працює над вирішенням сміттєвої проблеми.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Ми працюємо дуже швидкими темпами над тим, щоб до літа у нас почав працювати сміттєпереробний завод – за межами Тернополя, там, де це є дозволено. Але необхідно, щоб цей завод забезпечував потреби Тернополя», повідомляє http://intb.te.ua

Планує розробляти діюча влада й проекти міськради попереднього скликання. Нагадаємо, в жовтні минулого року тодішні депутати запропонувала встановити GPS-навігатори в машинах комунального та громадського транспорту обласного центру. Сьогоднішня влада над таким проектом також працює. У скільки Тернополю обійдеться така система, говорити рано, – каже мер.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Треба створити електронну карту Тернополя, нанести все на неї. І, виходячи з цього, ми будемо бачити реальну вартість проекту. Позитивом є те, що сьогодні вже три компанії готові за це братися. І хто з них запропонує дешевшу пропозицію, ту і візмемо. Якщо раніше ніхто взагалі не говорив про якісь безкоштовні послуги, то вчора чехи сказали, що вони готові надати програмне забезпечення і комп’ютерну техніку безкоштовно».

Домовилися тернопільські посадовці і про співпрацю з поляками в культурній та духовній сферах. Зокрема, делегація з Польщі візьме участь у Відкритому Європейському фестивалі духовної пісні, який проведуть у Тернополі вже цієї весни. Під час перебування у Хожуві сторони домовилися про співпрацю в молодіжному напрямку.

Іван Хімейчук, начальник відділу міжнародного співробітництва управління стратегічного розвитку міста: «Як наслідок таких зустрічей в міській раді, була підписана програма співпраці на 2011 рік. Ця програма містить у собі ті заходи, які вже є традиційними. Це – співпраця у сфері освіти, науки, культури. Є і нові пункти співпраці, які передбачають, наприклад, організацію молодіжних зустрічей і молодіжні стажування».

За словами міського голови, поїздка в Польщу обійшлася Тернополю недорого. Відрядження їм оплатили у межах добових, встановлених Кабінетом Міністрів. Проживання та харчування делегації фінансували господарі. Тернопільські ж посадовці оплатили лише заправку автомобіля, яким їздили з міста в місто.

Тернопільський громадський транспорт обладнають GPS-навігаторами

ОУН (бандерівці): фрагменти діяльності та боротьби