На Монастирищині освітяни “нахімічили” на 578 тисяч гривень!

Поділитися

На виконання плану контрольно-ревізійної роботи міжрайонним контрольно-ревізійним відділом в Бучацькому та Монастириському районах проведено ревізію фінансово-господарської діяльності установ, які обслуговуються бухгалтерією відділу освіти Монастириської районної державної адміністрації за період з 1 січня 2008 року по 1 листопада 2010 року.

В ході ревізії встановлено фінансових порушень на загальну суму 578,4 тис. грн.

Ревізією встановлено порушень з оплати праці на суму 52,8 тис.грн., які допущені внаслідок неправильного визначення базового місяця для обрахунку індексації, порушень при нарахуванні заробітної плати за час перебування працівників у відрядженнях, неправильне визначення стажу педагогічної роботи.

Незаконні виплати заробітної плати та невірне застосування ставки збору
на обов’язкове державне пенсійне страхування із фонду заробітної плати
працюючих інвалідів призвели до зайвої сплати внесків до державних цільових
фондів на загальну суму 49,3 тис. грн.

Ревізією щодо використання коштів, відповідно до затверджених асигнувань, встановлено нецільове використання коштів у сумі 86,8 тис.грн. на оплату праці з нарахуваннями нештатним працівникам установи та на оплату вартості робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації.

Крім того, ревізією встановлено порушень з основними засобами та матеріальними цінностями на-суму 375,7 тис.грн. Зокрема, в результаті невідображення по бухгалтерському обліку операції з відчуження трьох квартир житлового будинку відділом освіти завищено вартість активів на 348 тис.грн.

За допущені фінансові порушення складено 5 протоколів за ст. 164-2 КУпАП, за порушення бюджетного законодавства – протокол за ст. 164-12 КУпАП, який надіслано на розгляд суду.

До відділу освіти Монастириської РДА застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Фінуправління райдержадміністрації видало розпорядження про призупинення бюджетних асигнувань та про зменшення бюджетних асигнувань на суму нецільового використання коштів.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру району, повідомили “Про все” у  прес служба КРУ в Тернопільській області

У Тернополі в приміщенні ЦДМІ ім..О.Довженка відкриється школа соціальної журналістики «Тернопільський New Media Consalting»

У Тернополі таки допечуть Януковичу на річницю