Освітяни Підволочиська ознайомились з роботою терміналу

Поділитися

Фахівці Підволочиського райцентру зайнятості провели профінформаційний семінар на тему «Служба зайнятості на допомогу освітянам», участь в якому взяли представники відділу освіти районної державної адміністрації: психолог Інга Гапанович, методист інформатики Анатолій Павлів, методист трудового навчання Вероніка Сеник, юрисконсульт районного методкабінету Ірина Цимбаліста.

Під час семінару обговорювалась роль професійної орієнтації у вихованні учнівської молоді та взаємодія навчальних закладів і державної служби зайнятості з цих питань. Особлива увага була приділена встановленню у загальноосвітніх навчальних закладах Підволочищини профорієнтаційних терміналів.

«Впровадження даного проекту, розробником якого виступив Державний центр зайнятості за участю Міністерства освіти і науки України, – зазначила провідний спеціаліст РЦЗ Наталія Окаринська, – зумовлене необхідністю інформування школярів про реальний стан ринку праці та його потреби, формування у них поваги до праці, усвідомленого вибору конкурентоспроможної професії чи спеціальності».

Освітяни ж підкреслили, що цінністю терміналу є те, що в ньому необхідну інформацію можуть почерпнути не тільки учні, а й їх батьки, і самі педагоги. Адже у пам’яті пристрою містяться цінні поради: як зробити правильні кроки для професійного самовизначення дітей, допомогти їм підготуватися до іспитів та тестувань, наукові новинки у галузі психології та профорієнтації, цікаві профорієнтаційні методичні розробки.

А от юрисконсульт районного методкабінету Ірина Цимбаліста відзначила простоту в користуванні терміналом, доступність викладу інформації. «Відео-матеріали приваблять учнів різного віку, – зауважила вона, – оскільки програмно-апаратний комплекс оснащений як пізнавальною, так і  розважально-ігровою інформацією. Тут є безліч тестів, скориставшись якими діти впевняться у правильності того чи іншого професійного вибору».

До речі, перші профорієнтаційні термінали уже встановлені у трьох загальноосвітніх навчальних закладах Підволочиського району. Невдовзі вони з’являться і в ряді інших шкіл.

На Тернопіллі безробітних запрошують до війська

Військовослужбовці запрошують на свято!