Тернопільські «свободівці» безпричинно звинувачують міліціонерів

Поділитися

УМВС України в Тернопільській області заявляє, що факти, викладені на веб-сайті тернопільської обласної організації ВО «Свобода» у статті «Тернопільська “Свобода”: Міліція розпочала репресії проти студентів-журналістів», де йдеться про тиск на ЗМІ, наступ на громадянські, національні та соціальні права громадян, не відповідає дійсності, є надуманими і несуть у собі елементи провокації та фальсифікації.

Запит, копію якого опубліковано на веб-сайті організації, не є діями Міністерства внутрішніх справ чи УМВС в області, спрямованими проти неповнолітніх, майбутніх працівників мас-медіа, а заходами оперативної служби за напрямком конкретної діяльності. Більше цього, такі дії не є тиском на ректорат навчального закладу, адже правоохоронці попередньо узгодили з вузом даний запит.

Працівники міліції, надіславши запит, діяли виключно на запобігання скоєння важкого злочину, щоб вберегти певну категорію студентів від злочинних посягань. Інформацію повинні були надати в діючому правовому полі, згідно із Законом України «Про оперативно-розшукову діяльність». Подача запиту в іншій формі могла б зашкодити справі. Отриманих даних ніхто не збирався і не збирається використовувати з будь-якою іншою метою, тим більше з метою утисків прав журналістів – першокурсників Тернопільського національного педагогічного університету.

Заява депутата Тернопільської обласної ради Володимира Бобка на веб-сайті «Свободи» є нічим іншим, як політичним інтриганством, бажанням видати надумане за дійсне, викликати протистояння та негативну реакцію у суспільстві, свідомим перекрученням фактів очорнити правохоронців. На депутатське звернення УМВС обов’язково надасть депутатові конкретну відповідь.

Тернопільським євреєм на замітку: “українець” найголовніший в Європейській єврейській раді

На Тернопільщині перебуватиме Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе