Тернопільський нардеп Джоджик виступив проти своєї родини: хоче змусити родичів високо посадовців декларувати видатки

Поділитися

«Обмежити можливість для проведення закупівель у одного учасника та зобов’язати близьких родичів українських високопосадовців декларувати видатки і тим самим нарешті розпочати системну боротьбу з корупцією», – вимагає народний депутат України, один з авторів антикорупційного законопроекту про декларування видатків державними високопосадовцями Ярослав ДЖОДЖИК.

Він наголошує: «Відмова ЄС надавати бюджетну підтримку у розмірі 116 млн. євро через «корупційні діри» у законодавстві про державні закупівлі є дуже серйозним сигналом, до якого не можна не дослухатися».

«Оскільки корупція в Україні є системним явищем, то й боротися з нею потрібно системно», – вважає ДЖОДЖИК. Натомість він стверджує, що «прибравши можливості для її поширення, вирішиться лише частина питань». Щоб вирватися з когорти держав з найвищим рівнем корупції, за словами політика, «УНП пропонує окрім внесення змін до закону про державні закупівлі, доповнити президентський антикорупційний пакет нормою про декларування видатків не тільки державними службовцями, але й членами їх родин».

Як відомо, народний депутат України  дерслужбовцем найвищого рангу. Виходить, Ярослав Іванович почне зі своїх? Чи то тільки “ля-ля”?

Як “Київстар” надурив тернополянина

У Кременці презентували ліцей