Цинковий цех – Заліщицька біда. (Фільм перший)

Поділитися

15 березня 2011 року в м.Заліщиках у районному будинку народної творчості відбулись громадські слухання з обоговорення містобудівного обгрунтування та визначення можливості будівництва цеху по випуску оцинкованого дроту. Ранок того дня відзначився компроматом на голову міста на всіх стовпах центральних вулиць, який і відкривав слухання.

Власник підприємства, він ж голова райадміністрації Навольський Славік, пройшли чутки по місту попередив всі держслужби, про недопустимість присутності на громадському обговоренні всіх службовців. Натомість на всіх підприємствах Навольських робота припинилась і людей примусили прийти на громадські слухання і підтримувати подальше будування цинкового цеху. Не зважаючи на таку засаду, людей, які проти цинкового цеху, прийшло ой як більше, крім того, люди зібрали більше 1000 підписів з родин Заліщик проти встановлення цеху оцинковки. На громадському слуханні свою позицію вважали за потрібне висловити і гімназисти Заліщицької гімназії, які висловили свою яскраву незгоду з бажанням Навольських подарити Заліщикам цинк, оцинкований дріт та оцинковочний цех. Наступного дня після слухань у гімназії вже пройшли гучні розбори, як це учні попали на слухання, і ніхто, наголошую ніхто із вчителів не став на захист учнів. Чого ми вчимо своїх дітей? Того що висловлювати свою позицію, відмінну від рай.адміністрації це злочин? Того , що висловлення та відстоювання своєї позиції відмінної від позиції рай.адміністрації це не здорово? Ганьба такій владі, ганьба всім хто підтримує та продовжує час перебування таких негідників у владі. Громада на слуханнях з вагомою перевагою висловилась за недопущення впровадження такого виробництва. Місто має статус 4 Чорнобильської зони, статистика говорить що онкологічні захворювання у районі тримають першість Тернопільської області, а цинкове виробництво сильно підвищує ризики онкологічних захворювань і так в нездоровому регіоні. А ми колись були курортним містом, панове. Експертні оцінки виготовлені, а точніше проплачені та виготовлені з грубими порушеннями. Загальна експертна оцінка затверджена раніше ніж затверджені експертні оцінки окремих відомств на яких повинна вона базуватись. Цирк))) Обладнання вже закуплено, це при тому що дозволів всіх не отримано і громада не висловила свого бачення проблеми, складається враження що Навольські впевнені що якщо проплачено вже у Тернополі і столиці то місцеві раби в розрахунок не беруться.

І все таки це пречудовий привід громаді згуртуватись проти бездарного голови рай.адміністрації та встановленого ним беззаконня та чиновничого хамства. Шантаж та залякування стають нормою, район загнано у глухий кут бідності та безнадії. Всіляко підтримуються доноси, та замовчування.

На захист інтересів громади стали представники Нашої України, БЮТ, «Свобода», УНП, НРУ, учні гімназії та просто члени громади. Не було хіба що представників забудовника (Навольського), ну не було їм що сказати громаді. Натомість, всі працівники з підприємств Навольських були в залі з плакатами та лозунгами співзвучними з компроматом розклеєним в ніч перед громадськими слуханнями.
О!!! Забув добавити. Це та ж сім”я що очолювала на попередніх виборах список Партії Регіонів (він ж голова адміністрації), Фронт Змін (він ж брат голови адміністрації), РУХ (він ж брат голови адміністрації) і ще один брат теж у Фронті Змін)))) Видко великі надії покладаються на Арсенія Петровича!!! Яценюка…. от так. Всі ці партії не замітили громадських слухань, ну не відбувається в місті нічого і все.

В місті ходять чутки про перейменування міста у «Навольський сіті» і про «волосату руку» газового магната родом з Заліщицького району, якому коштом українців вернули цього року ну дуже багато газу.

Звертаємось до інтернет-громади, нам потрібна інформаційна підтримка, надіятись ми можемо тільки на себе самих і всіх вільних духом і серцем. У нас немає стільки газу та грошей щоб викупити собі місто, залишається тільки боротьба. Розмістіть інформацію хто може і де може.

Будемо раді інформації від тих хто боронив місто від цинкового чуда, у вигляді цеху оцинковки і від любої іншої допомоги теж не відмовимось.

Рама Вільний

http://maidan.org.ua

Сьогодні Сергій Надал у лікарні

В УГКЦ молитовно згадують дітей, які загинули в абортах