Газета Тернопільської міської ради завмерла

Поділитися

Тернополяни ще памятають ті скандали, які були повязнані з газетою міської ради “Тернопіль вечірній”.
Нагадаємо, що працівники редакції неодноразово вимагали від міської влади належного фінансового забезпечення та створення відповідних умов праці.
Майже півтора роки тому вихід було знайдено: збиткову редакцію як юридичну особу почали ліквідовувати, а журналісти та інші працівники були переведені в КП “Адміністративно-технічна інспекція” – підприємство міської ради, яке займалося рекламою в Тернополі та було прибутковим.
Новообрана свободівська міська рада приймає власні рішення: КП АТІ ліквідовує, а на утримання редакції, “Тернополя вечірнього”, яку відновлюють, передбачає в цьому році 380 тисяч гривень. з достовірних джерел стало відомо, що бюджет редакції разом з заробітною платою, та послугами за друк становить як мінімум 200 тисяч гривень в квартал.
На сьогодні редакція ще має попередні борги, які при ліквідації могли би бути списаними, а так перші кошти, які надійдуть з бюджету,будуть одразу забрані кредиторами і журналісти знову не отримуватимуть заробленого.
Таким чином, вже найближчим часом варто очікувати проблем з виходом газети міської ради, або чергової дотації з міського бюджету.
Наскільки необхідно в теперішніх умовах утримувати газету, яка за попередніми розрахунками може обійтися громаді міста в суму щонайменше пів мільйона, чи карще ці кошти направити на туж таки медицину, судити не нам.
Однак перші ознаки вже зявилися. Сайт “Тернополя вечірнього” останній час поновлювався ще два тижні тому (див.мал.)
Також нам стало відомо про ті чутки, які ширяться в кулуарах міської ради. подейкують, що теперішній керівник прес-служби Катерина Калуш не завжди задовільняє вимоги як журналістів, та і свого безпосереднього керівництва, тому її нібито планували призначити головним редактором “Тернополя вечірнього” і забрати її зі стін міської ради, замість Святослава Півторака, який досі перебуває в статусі виконуючого обовязки, хоча вже затверджений С.Надалом. Керівником прес-служби мерії “злі язики” сватають Максима Черкашина. У розмові з Катериною Калуш, ми не отримали підтвердження цим фактам. Більше того, пані Катарина повідомила, що відверто розмовляла на цю тему з Сергієм Надалом. Мер роботою прес-служби задоволений.
Атим часом, трьох поверхове приміщення редакції в центрі міста вже передали комунальному підприємству “Парк Загребелля”, де заступником директора став Юрій Фартушняк, наближений до міського голови ще з передвиборчих часів.

Побратим Ілько, Андрій Стрілець

На Хмельниччині податківці викрили підпільний цех по виготовленню європаркету

Депутат домігся, щоб школу залишили в спокої!