Голова греко-католицької церкви грає на скрипці та бігає зранку

Поділитися

Стратегічний менеджмент, ранкові пробіжки, гра на скрипці – це захоплення щойно обраного голови Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука. Сповідався священик про особисте журналістам у Києві.

 40-річний очільник греко-католиків Святослав Шевчук відрізняється від інших українських церковних ієрархів. На прес-конференцію приїхав не на представницькій автівці, без супроводжувального почту, в компанії лише свого прес-секретаря. Хотів розповісти, якою бачить греко-католицьку церкву в майбутньому.

 Святослав (Шевчук), голова Української греко-католицької церкви:

 Десятирічний план розвитку нашої церкви. Ми хочемо, щоби наша церква була живою.

 Популяризувати свою церкву планує головно через роботу з молоддю. Журналісти ж питали про його особисте. Звички, хобі.

 Святослав (Шевчук), голова Української греко-католицької церкви:

 Я граю на скрипці, зранку бігаю…

 А ще з’ясувалося: голова греко-католиків не має власної автівки й помешкання. Й поки не планує купувати.

 Усміхнене протягом всієї прес-конференції обличчя головного греко-католика суворішим стало, лиш коли заговорив про Януковича.

 Дотепер взаємини греко-католиків із чинною владою складалися не вельми. 7 січня цього року президент України не привітав п’ятимільйонну громаду греко-католиків із Різдвом, представники його Партії регіонів у місцевих органах влади, як от в Одесі, не дають будувати цій конфесії храми. Державний канал телебачення, що транслював щоденно чи не усі богослужіння московського патріарха Кирила, коли той їздив Україною, не надав прямого ефіру для показу урочистої інтронізації новообраного голови греко-католицької церкви. Та владика Святослав сподівається на інше ставлення.

 Святослав (Шевчук), голова Української греко-католицької церкви:

 Я громадянин України, поважаю президента. Сподіваюся, і він мене поважатиме.

 Одразу після прес-конференції голова греко-католиків відлетів до Ватикану – на зустріч із своїм зверхником, папою римським Бенедиктом XVI, повідомляє телеканал СТБ

Представники понад тридцяти військових частин Тилу Збройних Сил України відвідали Бережани

У Бережанах з’явився новий полковник