Із засніжених карпатських просторів знову пролунав «Заповіт» Тараса Шевченка

Поділитися

12-13 березня 2011 року на найвищій вершині Українських Карпат четверо хлопців із ТОО «МНК» зачитали вічне Тарасове слово. Акція «Заповіт», яка проводиться уже четвертий рік поспіль,  стала одним із ключових заходів, які проводить Тернопільський осередок «МНК».

Метою заходу є вшанування пам’яті українського пророка Тараса Григоровича Шевченка.

Цього року учасники підіймались на гору різними шляхами: одні із селища Лазівщина, інші із протилежного боку, від села Заросляк. Через метрові снігові замети та мороз гірських висот хлопці пронесли гарячі рядки батька Тараса. Вранці 13 березня за ясної погоди, проте при поривах сильного шквального вітру, члени «МНК» здійснили на його честь хай малий, але все ж подвиг.

Штокайло Роман, який взяв участь в екстремальному рейді вперше, так описав свої враження: «Випробував себе… Коли на вершині готувались зачитати вірш, потрібно було щільно закривати капюшоном очі, тому що вітер кидав шматками льоду в обличчя. Зараз же можу сказати, що Тарас Шевченко є величним українським митцем і добре, що у Тернополі знаходяться люди, які пошановують його у такий спосіб».

Завершення акції відбулося 14 березня перед пам’ятником великому Генію у Тернополі. «Заповіт» пролунав, щоб достукатись до серця кожного українця.
На пам’ять предків та на честь держави,- повідомили “Про все” у   прес-служба ТОО МНК

Пенсійна реформа – добре, а правильно впроваджена пенсійна реформа – краще

26-27 березня у відбудеться відкритий тернопільський конкурс учнівської молоді з інформаційних технологій «Байт»