Як працевлаштуватись без досвіду роботи

Поділитися

16 березня 2011 року в приміщенні Тернопільського національного економічного університету відбувся ярмарок вакансій для студентів 4-го та 5-го курсів за участю Тернопільського міськрайонного центру зайнятості.

Ні для кого не секрет, що багато керівників прагнуть отримати вже сформовані кадри, тобто професіоналів, які мають значний досвід роботи і можуть швидко влитися в будь-який колектив. Молодим фахівцям знайти роботу в даний період часу дуже важко. Особливо таку роботу, яка б задовольняла їх у всьому. У першу чергу, саме через відсутність досвіду роботи. Для успішного працевлаштування відсутність практики є дуже негативним чинником. Однак є можливості згладити враження відсутності досвіду та подати себе роботодавцю дуже вигідно.

Студенти університету отримали вичерпну інформацію про послуги, які надаються службою зайнятості, а також про вакансії в нашому регіоні від спеціалістів центру зайнятості Мар’яни Гайдуш та Ірини Стечишин. Майбутні випускники вищого навчального закладу змогли, при бажанні, пройти психологічне тестування з метою виявлення своїх нахилів та здібностей. Знаючи свої можливості та здібності людина стає впевненішою в собі, це допомагає у пошуку роботи.

Молоді фахівці можуть зайняти не тільки посаду за своєю спеціалізацією, але також і посади, близькі до отриманої освіти. Найголовніше те, що, як правило, молоді спеціалісти стрімкі, ініціативні та легкокеровані. Саме з цієї причини дуже багато великих компаній неодмінно зверне свою увагу на молодого і амбітного фахівця, який прагне отримати роботу і подальший кар‘єрний ріст.

Звичайно, при пошуку роботи дуже важливо мати якісно складене резюме. Для тих, хто не має досвіду роботи, дуже важливо чітко вказати посаду, на яку ви претендуєте, що спочатку охарактеризує вас як цілеспрямовану людину.

Резюме варто складати уважно і грамотно, пам’ятайте про те, що це найважливіший фактор, який дозволяє вам звернути на себе увагу. Неодмінно вкажіть свою освіту, а також вкажіть, де ви проходили стажування. При проходженні стажування ви отримуєте певну характеристику своєї діяльності, яку можна також прикріпити до свого резюме. Перерахування місць роботи, навіть не за фахом (у літній час багато студентів мають можливість підробляти) досить бажано, але в даному питанні варто бути дуже уважним, не пишіть зайвого.

На ярмарку вакансій всі бажаючі мали змогу скласти резюме за допомогою професійних консультацій спеціалістів центру зайнятості.      Студенти, які були найактивніші у заході, отримали у подарунок від служби зайнятості органайзер пошуку роботи. Загалом у ярмарку вакансій взяли участь 132 студента ТНЕУ.

 

Піднімаючи руку на самих себе, самогубці руйнують життя своїх близьких і свiт, який довкола

Сьогодні Тернопіль прокидався разом з Сергієм Притулою та “Підйомом”! (фоторепортаж)