Комісії Тернопільської облради вирішили заслухати звіт януківців

Поділитися

Сесії обласної ради постійні комісії рекомендують заслухати звіт Тернопільської обласної державної адміністрації про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області за 2010 рік і обговорити проект програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2011 рік

 Відбулося  спільне засідання комісій економічного напрямку Тернопільської обласної ради. На жаль, представники профільних управлінь  Тернопільської обласної державної адміністрації участі у засіданні не взяли. Тому начальник головного управління економіки ОДА  Василь Гецько залишився наодинці перед депутатами.

В економічний блок входять комісії з питань бюджету, з питань соціально-економічного розвитку, промислової політики,   транспорту та зв’язку, інвестицій, підприємництва, зовнішньоекономічної діяльності; з питань енергозабезпечення, енергозбереження, науково-технічного розвитку та інноваційних технологій, з питань агропромислового комплексу та земельних відносин та з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування.

Звітувати  головному економісту ОДА довелось важко. Адже переможні реляції про надзвичайні успіхи у Тернопільському краї були для депутатів – членів комісій економічного напрямку аж ніяк не переконливі.

Так депутат Василь Хомінець неодноразово говорив про недоліки в роботі виконавчої гілки влади у Лановецькому районі, про неправильні цифри звітності зауважив депутат Степан Турецький – голова Гусятинської РДА, на ігнорування пропозицій та зауваг обласної ради держадміністрацією наголошував депутат Володимир Чубатий. А інформація Василя Гецька про значне зменшення безробіття на Тернопільщині, ріст кількості робочих місць та 180 % ріст будівництва житла, як і значне зменшення заборгованості по зарплаті на фоні даних держстатистики, що Тернопільщина займає перше місце в Україні за ростом цієї ж заборгованості, у присутніх викликала за найлегшим виразом – сумніви.

Члени постійних депутатських комісій мали більше десятка зауважень до звіту. Підбиваючи підсумки, вирішили прийняти звіт до уваги та рекомендувати сесії обласної ради заслухати та обговорити його.

Після обговорення та внесення пропозицій щодо доповнення також було вирішено винести проект програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2011 рік на розгляд сесії обласної ради.

Надал і Ландяк розкажуть як новедуть віниками порядок у Тернополі

Культурно-діловий центр Тернополя… без води