Любителі домашньої оковитої втратили декілька «точок» збуту

Поділитися

У Збаразькому районі дільничні інспектори разом із журналістами провели рейд, під час якого виявляли активних продавців самогону. Лише за один день працівники міліції призупинили діяльність шести місць виготовлення та реалізації фальсифікованих спиртосумішей. Для прикладу, житель села Верняки розгорнув на власному господарстві незаконний бізнес. Підприємливий ділок виготовляв домашню оковиту та продавав усім охочим. За півлітрову пляшку сивухи брав 15 гривень. Правоохоронці вилучили у порушника понад тридцять літрів фальсифікованого алкоголю.
За збут спиртосуміші до відповідальності притягнено іншого мешканця Збаражчини. Чоловік реалізовував місцевим жителям розбавлений спирт. Десятки літрів підробки, готової до реалізації, міліціонери вилучили. Подібних прикладів чимало.
Під час рейду міліціонери знайшли та вилучили найрізноманітніші апарати для варіння оковитої. Переконалися, що виробники дешевої горілки використовують у своєму бізнесі найрізноманітніші продукти, які містять солод. Найчастіше – цукор, буряки, малясу. Для міцності додають добавки, від яких можна втратити не тільки здоров’я, а й життя.
Правоохоронці притягнули до відповідальності пятьох осіб, які виготовляли сивуху та зберігали самогонні апарати.
Як повідомив начальник відділу дільничних інспекторів УМВС в Тернопільській області Руслан Балик, заходи працівників міліції щодо протидії пияцтву і самогоноварінню проводитимуться й надалі. З початку року за порушення антиалкогольного законодавства правоохоронці притягнули до відповідальності понад шістдесят осіб. Складено 30 протоколів за купівлю спиртних напоїв домашнього виробництва, вилучено 650 літрів сурогатного напою, десятки апаратів для виготовлення самогону. На правопорушників накладені чималі штрафи. Тих самогонщиків, котрі, незважаючи на заходи адміністративного впливу, продовжуватимуть займатися забороненим видом діяльності, , притягуватимуть до кримінальної відповідальності.
Подібні рейди міліціонери запланували провести по інших районах області. Правоохоронці жорстко реагуватимуть на факти самогоноваріння – саме вживання сивухи призводить до важких злочинів. Міліціонери звертаються до жителів області повідомляти їх про місця, де продають самогон та різноманітні спиртосуміші.

А Ви вже вислали фото на конкурс Міс Інтернет-Тернопіль’ 2011?

Ціни «кусаються» не тільки на гречку й борошно, а й на хліб та ковбасу