На Кременеччині регіоналівська влада продовжує «покращувати своє життя вже сьогодні»

Поділитися

Минув рік, як ми живемо із новою владою, яка нині, на жаль, уже навіть і не згадує про головне гасло, завдяки якому, обдуривши мільйони українців, вона і стала владою-про «поліпшення життя вже сьогодні». Що сталося із нашим життям за цей рік і писати особливо не варто: збідніли, зубожіли, втратили надію на майбутнє. Зате, в середовищі «професіоналів» і представників владної виконавчої вертикалі справді справи пішли на краще

І не аби як. Лише один видний регіонал, володар «заводів, газет і пароходів»,  мільярдер Ренат Ахметов за минулий рік  за офіційними повідомленнями  збільшив  свої статки більше як три рази. Схожих результатів провладна партія для   своїх  однопартійців  досягла  немало.   Та й джерела відомі – скорочення бюджетних  видатків, так звана  оптимізація  мережі,  ріст цін, тарифів, бензину і т.д.  Результати ці будуть і  надалі для них  поліпшуватися, бо  попереду нас очікують  всілякі реформи, ринок землі  тощо.

Власне, за  земельні  питання  я і  хочу  повести розмову.

До мене   як до депутата районної  ради, звернулися  нещодавно  представники  громади  села  Дунаїв  з приводу  дерибану  землі, який триває  і дуже  турбує людей.

«Ми обурені тим, що жителі, (називалися  конкретні  прізвища) беруть  у  нас землю по 2 га. Серед  них жінка  із 1914 р.н.  Просимо  не допустити  роздавання  землі. Бо  вони  навіть  не  знають  де Дунаів».

Так  скорочено, зберігши  мову  оригіналу,  передала  зміст  листа  до  мене.  Розглядаючи  дане  звернення, мною  було  встановлено, що факт  роздачі  землі  по Дунаївській сільській раді  людям,  які  не проживають тут,  справді має місце.  Законодавством України  це  не  заборонено,  але  даний  факт  має  дещо іншу  сторону.

Так, розпорядженням голови Кременецької РДА Михальчука І, Б №591 від 11.10.2010р. було дано дозвіл на розробку проекту  землеустрою на 6 земельних ділянок  площею 2 га кожна для  ведення  особистого  селянського  господарства  із  земель резерву  Дунаївськоі  сільської ради, що  знаходяться за межами населеного пункту, таким громадянам:

–         Треніч Надії Іванівні – 1970 року народження, жительці м.Тернопіль;

–         Коцюк Ганні Олексіївні  – 1914 року народження, жительці с.Джурин, Чортківського району;

–         Нікітіну Вадиму Олеговичу – 1986 року народження, жителю с.В.Березовиця Тернопільського району;

–         Слободяну Руслану Олексійовичу, жителю м.Тернопіль;

–         Колівошко Романії Миколаївні -1936 року народження, жительці с.Джурин Чортківського району;

–         Колівошко Данилу Романовичу – 1937 року народження, який також проживає в с.Джурин Чортківського району.

Заяви від даних громадян поступили на ім’я голови РДА  Михальчука І.Б. у вересні 2010 року, а вже у жовтні було прийнято відповідне розпорядження, завізоване до речі спеціалістами РДА з дорученням скромної пояснювальної записки до розпорядження підписаної начальником Управління Держкомзему у Кременецькому районі Голуб О.М.

В документах долучених до даного розпорядження, відсутні будь-які матеріали із Дунаївської сільської ради, щодо руху даної земельної площі, хоча ст.35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» каже, що «у разі розгляду місцевою державною адміністрацією питань, які зачіпають інтереси місцевого самоврядування, про це повідомляється заздалегідь відповідним органам місцевого самоврядування. Представники цих органів та посадові особи територіальних громад мають право брати участь у розгляді таких питань місцевою державною адміністрацією, висловлювати зауваження і пропозиції». Отож, роздача земель резервного фонду територіальної громади – це і є той чинник, який стосується інтересів даної громади. В той же час, як свідчить офіційний лист мені як депутату від Дунаївської сільської ради «Кременецька районна державна адміністрація копій прийнятих розпоряджень до сільської ради не направляє» (мається на увазі землі, які знаходяться за межами населеного пункту. На мою думку, даним розпорядженням головою РДА проігноровано і постанову Кабінету Міністрів України №531 від 23.05.2009 року «Питання посилення взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з підготовки та прийняття нормативно-правових актів», де у пункті 2 сказано, що «у разі коли проект розпорядження стосується розвитку конкретної адміністративно-територіальної одиниці або інтересів окремої територіальної громади, такий проект надсилається відповідному органу місцевого самоврядування для розгляду і внесення відповідних пропозицій». А оскільки йдеться саме про розпорядження землями резервного фонду конкретної сільської ради, то думку цієї ради очевидно слід було б знати.

І основне, чому так втаємничено, оперативно і якраз напередодні виборів до місцевих рад молодий керівник Кременецького району приймав дане розпорядження, бо воно мабуть стосується його особистих інтересів. За інформацією певних джерел усі мешканці села джурин – Коцюк Г.О., Колівошко Р.М., Колівошко Д.Р. мешкають за адресою вулиці Бандери, 39 у селі Джурин і кажуть, що є прабабусею, бабусею і дідусем голови Кременецької районної державної адміністрації Ігоря Богдановича Михальчука. Можливо і троє інших молодих людей, які називалися і кого так щедро керманич району нагороджує земельними ділянками і які вочевидь справді мабудь не знають де знаходиться с. Дунаїв, перебувають із ним у родинних стосунках. Не буду це стверджувати, нехай перевіряють компетентні органи, але в українському законодавстві є таке поняття як «близькі родичі» і відповідно виписані дії посадових осіб наділених державною владою при прийнятті тих чи інших рішень.

До речі, посада голови Кременецької РДА  не тільки цим сприяє родичам Ігоря Богдановича у поліпшенні їх благополуччя. Так, нинішня районна рада регіоналівською і литвинівською більшістю депутатів та регіоналівським керівництвом значно «роздула» штати виконавчого апарату районної ради, ввівши навіть посаду заступника керуючого справами виконавчого апарату із заробітною платою майже в 4 тис. грн. І без жодного сумніву конкурс на цю посаду виграв рідний брат Ігоря Богдановича – Василь, місце прописки якого м.Тернопіль.

Ось так молоде покоління Партії Регіонів, а голова Кременецької РДА Михальчук І.Б. є водночас і головою Кременецької районної партійної організації, втілює в життя передвиборний лозунг «про покращення життя вже сьогодні». А чийого, то гадаю наш читач здогадливий і зрозумів.

Світлана Федишена, керівник депутатської фракції «Батьківщина» у Кременецькій районній раді, голова Кременецької РО  ВО «Батьківщина»

Зборівська районна рада виступила на захист Тернопільської області від так званої адмінреформи, запропонованої антиукраїнською владою в державі

З днем народження, Twitter!