СБУ посилила роботу на користь Партії регіонів

Поділитися

3 березня 2010 року головою СБУ став Валерій Хорошковський. Відтоді служба давала багато нових інформаційних приводів, переслідуючи в основному представників гуманітарної сфери. Увагу СБУ привертають громадські діячі та вчені, наприклад, ректор Українського католицького університету Борис Гудзяк, директор музею «Тюрма на Лонцького» Роман Забілий, керівник українського представництва Фонду Аденауера Ніко Ланге. Також проводились бесіди з блогерами та журналістами. З вересня 2010 року СБУ почала перевіряти співробітництво фонду «Відродження» з громадськими організаціями, що отримали його гранти, — повідомляє часопис «Власть денег».

Підвищилась політизація в бік відпрацювання замовлень Партії регіонів, так описав теперішню роль служби в суспільних процесах керівник воєнних програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

Предметом уваги СБУ стало громадянське суспільство і його представники, чого раніше не спостерігалося, каже Юрій Якименко, директор політичних програм Центру Разумкова. На його думку, це свідчить про те, що СБУ обслуговує інтереси партії, яка зараз перебуває при владі.

Як вам 100 днів правління мера Тернополя Сергія Надала (результати опитування)

Нова ідея уряду може повторити долю банку «Україна»