Сучасний підхід до пошуку роботи

Поділитися

Саме таку назву мав тренінг-семінар , який провели для безробітних фахівці Козівського районного  центру зайнятості. Метою заходу було підвищення рівня поінформованості присутніх про сучасні методи та джерела пошуку роботи, а також розроблення індивідуальних планів такого пошуку із врахуванням власних потреб та сучасних тенденцій на ринку праці.

Люди, які шукають роботу, часто мало уваги приділяють таким елементам як резюме, інтерв’ю, спілкування  з роботодавцями. Крім того, проблемами є невизначеність з власними цілями, причинами та можливостями,  що ускладнює процес працевлаштування .Отож, входячи на ринок праці, безробітні повинні дати відповідь на питання: «Ким хочу і ким можу працювати?», «Де працювати?», «За яку оплату?», «Як знайти потенційного роботодавця?», «Як отримати робоче місце?». Саме такий свідомий підхід до пошуку роботи є нині ефективним.

Як результат участі у тренінгу безробітні  відзначали, що вони отримали практичні навички комплексного пошуку роботи з урахуванням потреб не лише роботодавців, але і з врахуванням власних очікувань від роботи, схильностей і бачень себе в тій чи іншій сфері.

Учасниця заняття  Надія Дідик зазначила, що тренінг допоміг їй зрозуміти помилки, які вона у минулому  допускала  на співбесіді з  роботодавцем.

У тернопільському “Карітасі” відбудеться семінар для добрих людей

Половина Тернопільської області буде без світла