У ході розслідування діяльності «конвертаційного центру» хмельницькі податківці викрили ще один злочин

Поділитися

Як уже повідомлялося раніше, податкові міліціонери Хмельницького нещодавно припинили діяльність «конвертаційного центру» – одного з двох виявлених на Хмельниччині з початку цього року.

Нагадаємо, що, за попередніми розрахунками, через зазначений центр було «проконвертовано» майже 70 мільйонів гривень. Проти організатора злочинного бізнесу правоохоронці порушили кримінальну справу.

Днями під час рослідування цієї кримінальної справи, порушеної за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, яке завдало великої матеріальної шкоди державі) та ч.2 ст. 366 КК України (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки), виявлено ще один злочин, передбачений ч.2 ст.209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великому розмірі).

Як виявилося у ході слідства, зловмисник, зареєструвавши приватне підприємство на підставних осіб, надавав з його допомогою «послуги» суб’єктам господарювання по формуванню податкового кредиту з податку на додану вартість та завищення валових витрат, а також переведення коштів у готівку.

Аби «відмити» одержані таким чином доходи та приховати їх незаконне походження, організатор схеми провів ряд грошових операцій, зокрема, перерахував їх з рахунків зазначеного приватного підприємства на рахунок іншої підконтрольної комерційної структури, після чого перевів їх у готівку та використав у господарській діяльності. Загальна сума легалізованого доходу склала понад 7 млн. грн.

Наразі «конвертатор» продовжує перебувати під вартою, слідство триває.

Прес-служба ДПА у Хмельницькій областіза матеріалами УПМ ДПА у Хмельницькій області

Податківці виявили незаконне виробництво

Нарешті на Тернопільщину прийде весна