У Шумську самовільним знищенням захисних насаджень завдано збитків на суму 14,4 тис.грн.

Поділитися

Один із важливих напрямків охорони довкілля є збереження та відтворення захисних насаджень і лісів. Його реалізацію серед інших забезпечує відповідно до компетенції і Державна екологічна інспекція у Тернопільській області. Основні кроки у даному напрямку зосереджені на виявленні фактів самовільного знищення зелених та лісових насаджень і притягнення винних до адміністративної, дисциплінарної та кримінальної відповідальності.

Так, факт знищення захисних насаджень виявлено 09.03.11р. Держекоінспекцією  в області на території с.В.Загайці Шумського району. Оперативне обстеження території вчинення порушення здійснено з метою перевірки фактів, викладених у зверненні місцевої жительки, за її участю спільно з сільським головою згаданого населеного пункту.

У результаті обстеження підтверджено факт самовільної порізки п’яти дерев вільхи та верби на землях водного фонду. Як з’ясувалося, вчинила дане порушення місцева жителька, до присадибної ділянки якої прилягає прибережна захисна смуга. Не встановивши межі власної ділянки на місцевості, жінка взялася «впорядковувати» територію і у прибережній смузі потічка, до якої примикало її господарство. Відповідно до наданих громадянкою пояснень, порізку дерев було здійснено без отримання дозволу. За вчинене правопорушення громадянку притягнено до адміністративної відповідальності. Шкода завдана знищенням зелених насаджень склала 14,4 тис.грн.

Враховуючи, що однією з причин вчинення даного порушення є відсутність в населення інформації про законний шлях вирішення такого питання, голові сільської ради видано припис провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо охорони, відтворення і використання захисних та зелених насаджень, розповів “Про все”   начальник Держекоінспекції у Тернопільській області М.Батіг

“Тернопільська липа” б’є тривогу: найстаріша на Тернопільщині церква Пресвятої Трійці в селі Заболотівка Чортківського району може зруйнуватися.

ТОП-5 найкращих квартир Києва. А в Тернополі?