У Тернополі безробітних вивчили на продавців

Поділитися

Група безробітних, яка протягом трьох місяців за направленням обласного центру зайнятості навчалась за професією «продавець продовольчих товарів», склала кваліфікаційний іспит.

Вимоги до сучасного продавця продтоварів можна охарактеризувати так: охайність, ввічливість, компетентність, швидкість обслуговування, а також  чесність, тобто довіра у покупця до працівника прилавка. Саме ці якості двадцять двоє безробітних з Підволочиського, Бучацького, Тернопільського району та м. Тернополя набували в Тернопільському кооперативному коледжі. Якісному здобуттю професії  сприяли компетентні викладачі, майстри, відповідно обладнані аудиторії, професійне електронне обладнання.

Слухачі курсів профнавчання проходили виробничу практику в магазинах ТзОВ «ТМ Барвінок», де брали участь в прийманні товарів, набули практичних навичок з підготовки продуктів харчування до продажу, консультували покупців про властивості, смакові особливості, кулінарне призначення та харчову цінність того чи іншого товару, здійснювали розрахунки із покупцями на електронному касовому апараті «ЕККА» та касовому терміналі.

Навчання, як мовиться, не пройшло даремно. Всі безробітні іспит на професію склали успішно і отримали посвідчення державного зразка про присвоєння кваліфікації «продавець продовольчих товарів».

Губернатор Тернополя притягнув з Підволочиська нову начальницю пенсіонерів

На ринку бензину уряд діє всупереч інтересам споживачів